Diğer Sporlar

Alpagut'un hedefi 2016 Rio

06 Aralık 2013 Cuma 12:18 - Son Güncelleme 06 Aralık 2013 Cuma 12:19

İtalya Milli Takımı'nın antrenörlüğünü yapan Alp Alpagut, hedeflerini açıkladı.

Yelken sporu Laser kategorisinde İtalya Milli Takımı'nın antrenörlüğünü yapan Alp Alpagut, hedefinin nisan ayından beri çalıştırdığı İtalyan Milli Takımı ile Brezilya'nın Rio Da Janeiro kentinde, 2016 yılında yapılacak olimpiyatlara katılmak olduğunu söyledi.

Eski milli sporculardan Alp Alpagut, Laser sınıfında İtalya Milli Takımı'nın antrenörülüğüne getirildiği nisan ayından bu yana geçen dönemi, hedeflerini ve Türk yelkenciliğinin durumunu değerlendirdi.

İtalyan Mili Takımı'yla çalışmaya başladığı 8 aylık dönemde güzel sonuçlar aldıklarını ifade eden Alpagut, "Son Dünya Kupası kısa bir süre önce Umman'da oldu. İyi de geçti. Dünya şampiyonasında uzun zamandır ilk 20'de yer alan yoktu. 126 tekne katılmıştı, en iyi sporcum 14'üncü olurken, ilk 30'a toplamda 3 sporcum girmeyi başardı. Akdeniz Oyunları'nda da bir dördüncülük aldık. Başlangıç için güzel sonuçlar oldu diyebiliriz" diye konuştu.

"İtalya gibi bir milli takımın başına geçmek, yelken sporunda olimpik takımın antrenörlüğünü yapmak bence çok önemli bir başarı" ifadelerini kullanan Alpagut, bu noktaya erişmesinde gerek aktif spor yaşantısındaki gerekse antrenör olarak elde ettiği başarıların kendisini bu noktaya taşıdığını söyledi.

Gelecekteki hedeflerini de anlatan Alpagut, "Tahmin ediyorum ki burada da yapabileceğim iyi işler var. 2016 Rio'da, İtalya Milli Takımı'nın başında olmak istiyorum. Bunun için başarılı sonuçlar almaya çalışacağım" dedi.

Türkiye'nin yelkendeki durumu
Üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye'nin yelken sporundaki durumunu da değerlendiren Alp Alpagut, "Türkiye herkesin dile getirdiği gibi 3 tarafı denizlerle çevrili bir ülke ama buna oranla su sporlarında çok çok gerideyiz, Avrupa ya da dünya ile kıyasladığımızda. Bir denizcilik, yelkencilik kültürünün oluşması gerektiğini düşünüyorum. Daha çok kişinin yelkenle tanışması ve bu sporu yapması gerektiğini düşünüyorum. Bu sporda başarımızı artıracaktır" şeklinde konuştu.

Alpagut, Türkiye'nin yelken sponsorundaki hedefleriyle ilgili de "Eğer derseniz ki 'Türkiye'den biri 2016'da madalya alsın bunun için çalışalım' bu gerçekten hayalcilik olur. Bunun yerine 2020-2024 daha uzun vadeli programlar yapılarak sporcular yetiştirilmeli diye düşünüyorum" dedi.

Sıradaki Haber
Şampiyon sporcu yarışta öldü
Yükleniyor lütfen bekleyiniz