Diğer Sporlar

Bodrum’da sezon su sporları ile uzadı

30 Ekim 2019 Çarşamba 16:48 - Son Güncelleme 30 Ekim 2019 Çarşamba 17:00

Bodrum, son dönemde spor etkinlikleriyle de gündemde... Bodrum Cup, Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası gibi yarışmalarla Ekim ayında binlerce sporcu ve turist Bodrum'a geldi.

Her iki etkinliğe de Yalıçiftlik’te yer alan Hapimag Sea Garden Resort ev sahipliği yaptı. 

Akdeniz’e kıyısı olan ülkeler arasındaki en kapsamlı yüzme yarışması olan Aquamasters Yüzme Şampiyonası’nda bu sene; Jotun Açık Su Yüzme Şampiyonası 1500mt, Peugeot Açık Su Yüzme 3008mt, Peugeot Açık Su Yüzme Şampiyonası 5008 mt (Yarı Maraton), Hapimag 10.000mt, Setur Marinas 4x500mt bayrak yarışı, Işık Yolculuğu 500mt (Gece Yüzmesi), Yapı Kredi Bankası CEO & Celebrity Swim Challenge etkinlikleri yer aldı. 8-11 yaş grubu sporcularından oluşan AquaKids grubu etkinlikleri de 29 Ekim’de gerçekleşti.

26 Ekim’de başlayıp 29 Ekim’de sona eren şampiyonayla Hapimag, Bodrum sezonunu kasım ayına kadar uzattı. Şampiyona, sadece Türkiye’den değil Avrupa’dan da büyük ilgi gördü. Bu sene yarışlara 15 farklı ülkeden sporcu katıldı ve 2.200’ün üzerinde bireysel veya kombine kayıt gerçekleşti. Tüm şampiyonalara ise farklı kategorilerde Dünya Şampiyonluğu olan altı sporcu katıldı.



Bodrum’un en güzel zamanlarından birinde ‘sarı yaz’ında gerçekleşen yarışlarda, dünyaca ünlü yüzücüler de vardı.

Dünya Açık Yüzme branşının efsane ismi Petar Stoychev, bu yıl etkinliğin onur konuğuydu.

FINA’nın düzenlediği üst düzey şampiyonalarda 12 yıl hiç geçilemeyen Stoychev, İngiltere Kanalı Manş Denizi’ni dünyada ilk kez yedi saatin altında geçen ilk sporcu. Açık Su Yüzme branşında 2011 yılında dünyada yılın sporcusu seçilen; defalarca Olimpiyat, Dünya, Avrupa Yüzme Şampiyonalarına katılan sporcu; 26 Ekim Cumartesi günü gerçekleşen “Arena Aquamasters Talks” söyleşisinde Aquamasters’a katılan sporcularla bir araya geldi; Açık Su Yüzme branşındaki engin tecrübe ve tavsiyelerini paylaştı.

Şampiyonanın bir diğer yıldız katılımcısı ise, Açık Su Yüzme branşının kraliçesi olarak da tanınan 44 yaşındaki sporcu Angela Maurer oldu.

Aktif spor yaşantısını elit sporcu kategorisinde sürdüren Alman yüzücü Maurer; son 30 yıla damgasını vuran bir isim. Her girdiği şampiyonada kürsüye çıkan Maurer, Kadınlar 10K ve 25K Dünya Şampiyonluğu gibi başarılara sahip. Aquamasters Yüzme Şampiyonası’nda da katılımcılardan büyük ilgi gördü.

Kaynak: TRT SPOR
 

Sıradaki Haber
Raftingin yeni adresi Munzur Çayı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz