Diğer Sporlar

Boğazda dev yarış için geri sayım

18 Temmuz 2014 Cuma 14:03 - Son Güncelleme 18 Temmuz 2014 Cuma 14:10

Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, 20 Temmuz Pazar günü yapılacak.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından bu yıl 26. kez düzenlenecek Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, 20 Temmuz Pazar günü yapılacak.

Organizasyon öncesinde Ataköy Olimpiyatevi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan TMOK Başkanı Uğur Erdener, organizasyon hakkında bilgi verirken, "45 ülkeden 1730 civarında yüzücü yarışta yer alacak. Yarışın onur konuğu da Inge De Bruijn olacak" dedi.

Yarışın onur konuğu dünya ve olimpiyat şampiyonu Hollandalı eski kadın yüzücü Inge De Bruijn, konuşmasına Türkçe "Merhaba, nasılsınız?" diye başladı. 

Inge De Bruijn, bu organizasyona davet edildiği için gurur duyduğunu belirterek, "Genç yüzücülere ilham vermek istiyorum. Burada olmak, bu organizasyonun parçası olmak benim için eşsiz bir deneyim. Yarın kendimi boğazın sularına atmak için sabırsızlanıyorum" diye konuştu.

TMOK Yönetim Kurulu Üyesi ve Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı Komisyonu Başkanı Nihat Usta da yarış hakkında bilgi verdi. Usta, yarışın güvenliği için boğazda her türlü önlemin alındığını söyledi.

Yarışlara katılan en yaşlı yarışmacı olan 84 yaşındaki Levent Aksüt de toplantıda deneyimlerini anlattı.

Toplantıda yer alan milli yüzücüler 16 yaşındaki Samet Alkan ve Kaan Özcan, 15 yaşındaki Selin Eligül ve Deniz Cansen ve 12 yaşındaki Defne Kurt, konuşmacılarla fotoğraf çektirdi.

İstanbul Boğazı'nda bin 749 kişi kulaç atacak

Bu yıl yarışlar, 45 ülkeden bin 749 sporcunun mücadelesine sahne olacak. İstanbul Boğazı'nda 208'i Türk olmak üzere 450 kadın, 794'ü Türk, bin 299 erkek yüzücüyle, 18 engelli yüzücü kulaç atacak.

Dünya ve olimpiyat şampiyonu Hollandalı eski kadın yüzücü Inge de Bruijn, yarın İstanbul Boğazı'nda Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı'nda saat 14.00'de özel bir yüzme gösterisi yapacak ve 20 Temmuz Pazar günü yarışların startını vererek etkinlikte onur konuğu olarak yer alacak.

Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, 20 Temmuz Pazar günü saat 10.00'da Kanlıca İskelesi'nden start alacak ve Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı'nda son bulacak. İstanbul Boğazı, yarış sırasında 3 saatliğine her iki taraftan, ulusal ve uluslararası deniz taşıt trafiğine tamamen kapatılacak.

Yarışın ardından, Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı'nda ödül töreni düzenlenecek.

Sıradaki Haber
Su Jeti'nde erteleme
Yükleniyor lütfen bekleyiniz