Diğer Sporlar

Çorum'da Apnea heyecanı

24 Mayıs 2014 Cumartesi 15:31 - Son Güncelleme 24 Mayıs 2014 Cumartesi 15:41

Türkiye Şampiyonası, 4 ilden 42 sporcunun katılımıyla başladı.

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonunca (TSSF) Çorum'da düzenlenen Serbest Dalış Paletli Dinamik Apnea, Statik Apnea ve Hız Apnea Türkiye Şampiyonası, 4 ilden 42 sporcunun katılımıyla başladı.

Olimpik yüzme havuzunda gerçekleştirilen müsabakalara Gaziantep, Çanakkale, Ankara ve İstanbul'dan 18'i bayan 42 sporcu katılıyor.

Paletli dinamik apnea ile statik apnea kategorisindeki müsabakaların bugün yapılacağı organizasyonda, hız apnea kategorisindeki müsabakalar da yarın gerçekleştirilecek. Bugün en uzun mesafeyi yüzmek için yarışacak sporcular, yarınki müsabakalarda en hızlı yüzücü olabilmek için mücadele edecek.

Kategorilerinde dereceye girecek sporcular arasında yapılacak seçmenin ardından bazı sporcuların da milli takıma seçileceği öğrenildi.

TSSF Spor Koordinatörü İrfan Kara, yaptığı açıklamada, serbest dalış branşının, federasyonun faaliyetleri içerisinde en fazla önem verdikleri branşlardan olduğunu belirterek, bu alanda yarışan sporcuların, dünya dereceleri elde ettiğini söyledi.

Organizasyonun Çorum'da düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Kara, "Sualtı sporlarında yıllardan beri süregelen zorluklar var. Farklı bir branş, seyircisinin çok az olduğu, tanıtımı çok az yapılan bir branş. Anadolu'nun bu tür noktalarında, böyle branşları sporculara ve gençlere duyurmak için öncülük yapacak büyüklerimize ihtiyaç var. Çorum'daki temsilcimiz bu konuda güzel çaba gösteriyor" diedi.

TSSF İl Temsilcisi Sedat Mesci de 2009 yılında olimpik yüzme havuzunun hizmete açılmasıyla yüzme ve su altı branşlarında da şampiyonalara ev sahipliği yapmaya başladıklarını vurgulayarak, gelecek yıllarda da bu tür etkinliklerin artarak devam edeceğine inandığını kaydetti.

İstanbul Teknik Üniversitesi sporcusu Birgül Erken ise Çorum'daki organizasyonun çok güzel olduğunu ancak ulaşım konusunda sıkıntı yaşadıklarını belirterek, "Çorum'daki organizasyon çok güzel, emeği geçenlere teşekkür ediyoruz ama yolun uzak olması bizleri olumsuz etkiliyor. Yorgunluk nedeniyle sıkıntı yaşıyoruz" diye konuştu.

Sıradaki Haber
26. Boğaziçi Kıtalararası Yarışları
Yükleniyor lütfen bekleyiniz