Diğer Sporlar

Cumhuriyet Bayramı Kano Yarışları tamamlandı

30 Ekim 2015 Cuma 18:24 - Son Güncelleme 30 Ekim 2015 Cuma 17:33

Bursa'da gerçekleşen kano yarışları nefes kesti.

Türkiye Kano Federasyonu ve Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü tarafından düzenlenen "Cumhuriyet Bayramı Kano Yarışları" yapıldı.

Hüdavendigar Kent Parkı Kano Parkuru'nda gerçekleştirilen yarışmada, Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübünün yanı sıra Bursa Arama Kurtarma Spor Kulübü (BAKUT), Uludağ Üniversitesi (UÜ) Spor Kulübü, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Sakarya Olimpik Spor Kulübü, İstanbul Selimpaşa Spor Kulübü, Okan Üniversitesi, İzmir Büyükşehir Belediyespor Kulübü ve İstanbul Tuzla Deniz Yıldızı Spor Kulübünün kano takımları mücadele etti.

Yarışları izleyen Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Sami Mengütay, burada düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Bursa'da bu programı düzenlemekten mutluluk duyduklarını söyledi.

Mengütay, çevreye, sanata, spora ve kültüre gösterilen ilginin ülkenin önemli bir değerini ortaya koyduğunu ifade ederek, "Bu gelişmişlik düzeyinin bir göstergesidir. Bugün burada yaptığımız kano yarışları, sadece kano sporu için değil, bir spor eğitimcisi olarak gördüğüm kadarıyla Bursa'nın gençlerine, halkına yönelik çağdaşlık ve sportif anlamda çok büyük bir katkı sağlayacaktır." diye konuştu.

Kano sporunun önemini vurgulayan Mengütay, şöyle devam etti:

"Kano sporu olimpiyatlarda en çok madalya veren dalıdır. Federasyon olarak çok genç olmamıza rağmen uluslararası alanda basamakları hızla tırmanmaktayız. Tesis anlamında, malzeme anlamında ve eğitimci anlamında aldığımız desteklerle biz bu basamakları daha da hızlı tırmanacağız, tırmanıyoruz. Bugün 10 yıllık bir federasyon olarak Avrupa şampiyonu ve çeşitli derecelerde sporcu çıkarmış durumdayız. En önemlisi de Türk kano ve spor tarihinde ilk defa Rio Olimpiyatları'nda Türkiye'yi kano dalında temsil edeceğiz. Bunun gururunu yaşıyoruz."

Gerçekleştirilen yarışlarda kategorilerine göre birinci olan sporcular şöyle:

K-1 500 metre erkekler: Ayberk Baykam (Tuzla Deniz Yıldızı)

K-1 500 metre kadınlar: Asya İkisivri (BAKUT)

K-1 500 metre Mix: Sinem Topsakal-Ali Nevzat Topsakal (Bursa Büyükşehir Belediyespor)

K-1 200 metre kadın: Sinem Topsakal (Bursa Büyükşehir Belediyespor)

C-1 200 metre erkek: Şahin Ünal (Tuzla Deniz Yıldızı)

K-1 200 metre erkek: Zeki Özbek Dermenli (İTÜ)

Yarışmada dereceye girenlere ödülleri, federasyon başkanı Sami Mengütay ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından verildi.

Sıradaki Haber
Marmaris Uluslararası Yarış Haftası
Yükleniyor lütfen bekleyiniz