Diğer Sporlar

Derya Can'dan dünya rekoru

18 Ekim 2013 Cuma 00:34 - Son Güncelleme 18 Ekim 2013 Cuma 00:49

Milli sporcu Derya Can, dalışta 70 metreyle dünya rekorunu kırdı.

Milli sporcu Derya Can, Kaş ilçesinde gerçekleştirdiği "Değişken ağırlık ip destekli paletsiz derin dalış" dünya rekoru denemesinde 70 metreye daldı.

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Sualtı Sporları Kulübü üyesi milli sporcu Derya Can, üç ayrı rekor denemesi için Kaş ilçesindeydi... Sabah erken saatlerde yapılması planlanan rekor denemesi dalışı, elverişsiz hava koşulları nedeniyle öğleden sonra gerçekleştirilebildi.

Dünya rekorunu kırmak için Hidayet Koyu'nda dalış gerçekleştiren Can, rekor denemesi öncesi bir saat hazırlık çalışması yaptı. Can'ın hazırlık çalışmaları sırasında su altı ve üstünde güvenlik önlemleri alındı.

Rekor denemesine Dünya Sualtı Sporları Federasyonu (CMAS) gözlemcileri nezaretinde saat 18.15'te başlayan ve "Değişken ağırlık ip destekli paletsiz derin dalış" yapan Can, 70 metreye 61 saniyede ulaştı.

Su altında 1 dakika 55 saniye kalan Can, daha önce ODTÜ Sualtı Sporları Kulübü sporcusu Şahika Ercümen'e ait olan 61 metrelik rekoru kırmış oldu.

Rekor denemesini sonlandırdıktan sonra Can'ın antrenörü ve rekor denemesini izleyen takım arkadaşları büyük sevinç yaşadı.

"Bu rekoru Cumhuriyetimizin kuruluşunun 90. yılı anısına kırdım"

Üç ayrı dalda rekor denemesi yapacağını ifade eden Can, "Çok uzun zamandır planladığım bir rekor denemesiydi. Dünya şampiyonasından sonra iki aylık çok kısa bir çalışma sürem oldu. Bu iki ayda çok çalıştık. Bu rekoru Cumhuriyetimizin kuruluşunun 90. yılı anısına kırdım. Ülkemize, milletimize hayırlı olsun" dedi.

Çanakkale'de beden eğitimi öğretmenliği yapan Can'ın, Türkiye rekoru ve şampiyonlukları bulunuyordu. Uluslararası başarıları ise 2007 yılında dünya ikinciliği ve dördüncülüğü, 2012 yılında Avrupa üçüncülüğü ve dördüncülüğü, 2013 yılında ise dünya ikinciliği ve dünya dördüncülüğü bulunuyor.

Can, Kaş'ta iki farklı dalda daha rekor denemesi gerçekleştirecek. (AA)

Sıradaki Haber
Yat yarışları
Yükleniyor lütfen bekleyiniz