Diğer Sporlar

Dünya Rafting Şampiyonası ilk kez Türkiye'de

22 Mayıs 2019 Çarşamba 20:44 - Son Güncelleme 22 Mayıs 2019 Çarşamba 20:50

Tunceli Valisi Tuncay Sonel, Tunceli'nin ev sahipliğinde Türkiye'de ilk kez düzenlenecek R4 Dünya Rafting Şampiyonası'na şu ana kadar 20'nin üzerinde ülkenin takımlarıyla katılacağını bildirdiğini açıkladı.

Tunceli Valisi Tuncay Sonel yaptığı açıklamada, "Şampiyona hazırlıklarımız devam ederken şu ana kadar 20'nin üzerinde ülke ilimize takımlarıyla geleceğini ve Munzur Çayı'nda yarışacağını bildirdi. Bu organizasyona sadece yarışma olarak bakamayız. Çünkü ilimizin tanıtımına çok ciddi bir katkı sağlayacağına inanıyorum"  dedi.

Kentin 2018 yılında çok önemli şampiyonalara başarıyla ev sahipliği yaptığını ve merak edilen yer haline geldiğini ifade eden Sonel, "Bu kentte yıllardır vatandaşların hayal ettiği projeleri çok kısa sürede hayata geçirdik ve üstüne Türkiye şampiyonaları gibi büyük organizasyonlara ev sahipliği yaptık. Vatandaşlarımız artık şehrimizin potansiyelinin düşündüğünün daha da üstünde olduğunu gördü" diye konuştu.

Sonel, Tunceli'nin ev sahipliğinde 8-13 Haziran 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek R4 Dünya Rafting Şampiyonası'nın kentin tanıtımı için çok önemli milat olacağını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Şampiyonada görev alacak tüm çalışanlarımızın ve kurumlarımızın üzerine düşen görevleri çok dikkatli ve titiz şekilde yapacağına inanıyorum. Şampiyona hazırlıklarımız devam ederken şu ana kadar 20'nin üzerinde ülke ilimize takımlarıyla geleceğini ve Munzur Çayı'nda yarışacağını bildirdi. Bu organizasyona sadece yarışma olarak bakamayız. Çünkü ilimizin tanıtımına çok ciddi katkı sağlayacağına inanıyorum."

Şehrin imkanlarına dikkati çeken Sonel, şunları kaydetti:

"Bu kentin zaten mükemmel doğası, su potansiyeli, tarihi eserleri, doğayla iç içe bir yaşamı var. Bunların tanıtımı göreve başladığımız ilk günden itibaren bizim öncelikli görevimiz oldu. Çünkü Tunceli hakkında dışarıda haksız ve olumsuz algı vardı ve kentimiz bu olumsuz algıları hak etmiyordu. Biz bu olumsuz algının değişmesi gerektiğine inandığımız için 'Tanımakla başlar her şey' diye bir sloganla yola çıktık ve bunda da çok önemli mesafe katettik."

Sonel, şampiyonanın Tunceli'ye yakışır şekilde yapılabilmesi için son güne kadar düzenli olarak toplantılara devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Toplantıya Sonel'in yanı sıra vali yardımcısı Akın Zor, Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı ve Dünya Rafting Federasyonu İkinci Başkanı Fikret Yardımcı, şampiyonada görev alacak kurumların temsilcileri ile organizasyon ekibindeki personeller katıldı.

Kaynak: AA

Sıradaki Haber
Kürekte millilerden bronz madalya
Yükleniyor lütfen bekleyiniz