Diğer Sporlar

Emre Erdoğan yeni hedeflerine hazırlanıyor

26 Ağustos 2016 Cuma 13:31 - Son Güncelleme 26 Ağustos 2016 Cuma 11:14

"Vapur" lakaplı Erdoğan "Okyanusun Yedilisi'ni" tamamlayacak.

Cebelitarık Boğazı ile Manş Denizi'ni yüzerek geçen Türk sporcu Emre Erdoğan (30), "Okyanusun Yedilisi" olarak nitelendirilen dünyanın farklı bölgelerinde de kulaç atmak için her gün İzmir'in Çeşme ilçesi açıklarında antrenman yapıyor.

Cebelitarık Boğazı'nı 4 saat 40 dakikada, Manş Denizi'ni ise 9 saat 35 dakikada geçen ve her iki uzun mesafeyi tamamlayan ilk Türk unvanını kazanan Emre Erdoğan, 7 denizde kulaç atma hedefine ulaşmak için çalışmalarını sürdürüyor.

En zorlu ve uzun parkurlardan Cebelitarık Boğazı ve Manş Denizi'nden sonra Santa Catalina Adası ile Los Angeles parkurunu seçen Emre, İzmir'de her gün en az 2 saat çalışıyor. Emre, Urla İçmeler'den Yılan Adası'na, Alaçatı Limanı'ndan Mersin Körfezi'ne ve Dalyanköy'den Toprak Ada'ya kadar yüzüp geri dönüyor.

"Sınırları zorluyoruz"

Küçük yaşta başladığı su topu sayesinde ABD'deki Lona College'de finans, yönetim, pazarlama gibi alanlarda burslu eğitim alan Emre Erdoğan, Türkiye'ye 2011 yılında dönünce açık su yüzme sporu ile ilgilenmeye başladı.

Aralıksız yüzdüğü için "vapur" lakabıyla anılan Karşıyaka Spor Kulübü sporcularından Emre, Datça Açık Deniz Kış Yüzme Maratonu, Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışı gibi katıldığı birçok yarışmada birincilik elde etti.

Emre, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğa ve spor aşkıyla çalıştığını ve Türkiye'yi başarıyla temsil etmeye gayret gösterdiğini ifade etti.

Yarış sırasında zorluklarla karşılaştığını ancak sonunda Türk bayrağı taşımanın gururunu yaşadığını belirten Emre, "Deniz, havuz gibi değil. Her şey değişebiliyor. Manş'ta 35 kilometre yüzmek istedim ama 45 kilometre yüzmek zorunda kaldım. 7 deniz anası çarptı, bir sakatlık oluştu. Hakemden izinli olarak ağrı kesici almak ve yarışı öyle tamamlamak zorunda kaldım. Denizin her günü bir olmuyor." diye konuştu.

Cebelitarık Boğazı ve Manş Denizi'nde yüzerek hedeflerinden ikisini gerçekleştirdiğini dile getiren Emre Erdoğan, sonraki hedeflerini de şöyle açıkladı:

"Zorlu maratonları tamamlamak için sadece parasal destek gerekmiyor. Vücudunuzun sınırlarını zorlamanız gerekiyor. Ben de fiziğim elverdiği sürece hedeflerimi gerçekleştirmeye çalışacağım. Önce Santa Catalina ile Los Angeles arasında yüzmek istiyorum. Henüz tarih belli değil. Yeni Zelanda'daki Cook Boğazı, Havai'deki Molokai, İrlanda ve İskoçya arasındaki Kuzey Kanalı, Japonya'da Tisugary Kanalı ile "Okyanusun Yedilisi"ni tamamlamayı planlıyorum."

Emre, yeni hedefleri için henüz tarih belirlemediğini ancak antrenmanlarını Çeşme, Urla ve Alaçatı bölgesinde çevre adalara yüzerek sürdürdüğünü ifade etti.

 
Sıradaki Haber
Antalya'da yüzme yarışları
Yükleniyor lütfen bekleyiniz