Diğer Sporlar

Federica Pellegrini ve Tamberi ilk çalışmasını yaptı

06 Mayıs 2020 Çarşamba 12:12 - Son Güncelleme 06 Mayıs 2020 Çarşamba 12:21

İtalya'da koronavirüs önlemlerinin hafifletilmesiyle sporcular da antrenmanlarına başlıyor. Dünya ve olimpiyat şampiyonu rekortmen yüzücü Federica Pellegrini ile 2016 Salon Dünya Şampiyonu Tamberi ilk çalışmasını yaptı.

Koronavirüs salgınının etkili olduğu İtalya'da hayat yavaş yavaş normale dönüyor. Tedbirlerin hafifletildiği ülkede, ünlü yüzücü Federica Pellegrini, antrenman sezonunu açtı.

Dünya ve olimpiyat şampiyonu sporcu, İtalya yüzme federasyonunun Verona'daki tesislerinde çalıştı.

Eski dünya rekortmeni yüzücü, ilk antrenmanın ardından, "Şunu söylemeliyim bazı hassasiyetlerimi yeniden kazanmam gerekli tabii. Daha kötü olacağını düşünmüştüm. Kondisyon ve ağırlık çalışmaları yaptım. Omuzlarımın güçlü kalmasını sağladım. Böylece ayaklarımın üzerine daha çabuk kalkacağım. Bu dönemden mutluyum." dedi.

2016 yılı salon dünya şampiyonu Gianmarco Tamberi de Ancona'da çalışmalarına başladı.

Tamberi, yaklaşık 55 günün ardından antrenörü ile birlikte ilk antrenmanını yaptı.

Sakatlığı nedeniyle 2016 Rio olimpiyat oyunlarına katılamayan İtalyan atlet, 2020 Tokyo'yu büyük bir hevesle beklediğini söyledi.

Tamberi, "Şu an arzum, hevesim çok büyük. İyi geçen 2016 senesinde şansız bir sakatlıkla Rio'ya gidememiştim. Biz sporcular için 2020 Olimpiyat oyunları'nın ertelenmesi bir parça hayalkırıklığı oldu ama ileriye bakmamız gerekiyor. Önümüzde, küçük değişikler yapmamız gereken ve çok sıkı çalışmamız gereken 365 gün var." ifadelerini kullandı.

Kaynak: TRT SPOR
 

Sıradaki Haber
"Performans sporları çok acımasız"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz