Diğer Sporlar

Gelibolu'nun anısını Cardiff'e taşıyorlar

15 Haziran 2015 Pazartesi 22:25 - Son Güncelleme 15 Haziran 2015 Pazartesi 22:50

Dirvana: ''100 sene önce savaşıyorduk ama şimdi...''

Galler'in başkenti Cardiff'te düzenlenecek "Extreme Sailing Series" yarışlarına katılan ilk Türk takımı Team Turx'un kaptanı Edhem Dirvana, dünyanın en prestijli yelken yarışlarında Türkiye'yi temsil etmek istediklerini söyledi.

Denizlerin Formula 1'i olarak tanımlanan ve dünyada deniz sporları arasında en prestijlilerden birisi olarak kabul edilen "Extreme Sailing Series"in Cardiff ayağı için İngiltere'de bulunan takım kaptanı Dirvana, Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Abrurrahman Bilgiç'i, büyükelçilik rezidansında ziyaret etti.

Büyükelçi Bilgiç, kabulde yaptığı konuşmada, Dirvana'ya başarılar dileyerek, "Bu yarışın bir özelliği de Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. yılına rastlaması. Nisan ayında Gelibolu'dalardı, Cardiff'teki yarışta da yelkenin üzerinde Gelibolu yazacak. Bu vesileyle Sadun Boro'yu da rahmetle anıyorum. Onun gibi 'rüzgarınız kolayına olsun' diyorum. Başarınız daim olsun" diye konuştu.

"Extreme Sailing Series"teki yarışların dünyanın en çekişmeli mücadeleleri arasında yer aldığını belirten Dirvana ise şunları kaydetti:

"Biz üç yıl önce takımımızı kurduk, olimpik seviyedeki yelkencileri bir araya getirdik. Avustralya'dan gelen çok iyi bir hocamız var. Dünyanın en prestijli yarışlarında ülkemizi temsil etmemiz gerekiyor. Yarışların seyirciye yönelik arena yarışı olma özelliği de var. Sahile yakın bir yerde yapılıyor ve sporseverler izleyebiliyor. Bu yüzden de dünyanın en iyi yelkencileri bu yarışlara katılıyor. Takımlara baktığınızda hepsinde olimpiyat şampiyonu sporcular var."

Toplam sekiz ayaktan oluşan seride ilk defa geçen yıl İstanbul ayağında mücadele ettiklerini hatırlatan Dirvana, bu yıl bütün seriye katıldıklarını ve organizasyonu düzenleyen İngiliz şirketin Türkiye'den bir takım katılmasından dolayı mutlu olduğunu kaydetti.

Teknenin üzerine "Gelibolu 100" yazdıklarını dile getiren Dirvana, "Bir de "Winds of peace" (Barış rüzgarları) diye bir slogan geliştirdik. Anzak Günü'nde de Çanakkale'de bir yelken aktivitesi yaptık. O dönemin yelkenlilerini götürdük ve savaşa katılmış milletlerden yelkenciler bir araya geldi. 100 sene önce savaşıyorduk ama şimdi barış rüzgarları içinde bir arada olabiliriz mesajını verdik" ifadelerini kullandı.

Şubat ayında Singapur'da düzenlenen yarışla başlayan, Umman ve Çin'de devam eden "Extreme Sailing Series"in dördüncü ayağı 19-21 Haziran'da Cardiff'te yapılacak. Hamburg ile devam edecek seri, St. Petersburg, İstanbul ve Sidney'in ev sahipliğindeki mücadelelerle sona erecek.

Kaptanlığını Edhem Dirvana'nın yaptığı "Team Turx" takımında dümenci Mitch Booth ve Selim Kakış'ın yanı sıra iki Portekizli sporcu yer alıyor. İki olimpiyat madalyası ve 11 dünya şampiyonluğu bulunan Avustralyalı Booth, 5 kez de dünya rekoru kırdı.

Sıradaki Haber
Kanoda iki sporcumuz finalde
Yükleniyor lütfen bekleyiniz