Diğer Sporlar

"Hedefim dünya şampiyonluğu"

27 Ağustos 2015 Perşembe 12:00 - Son Güncelleme 27 Ağustos 2015 Perşembe 12:03

Türkiye rekortmeni Birgül Erken'in gözü Dünya Şampiyonası'nda.

Antalya'nın Kaş ilçesinde düzenlenen Serbest Dalış Paletli Sabit Ağırlık ve Küp Apnea Türkiye Şampiyonası'nda küp apnea dalında Türkiye rekoru kıran İTÜ'den Birgül Erken, Dünya Şampiyonası'ndan madalya ile dönmek istiyor.

İTÜ Sualtı Sporları Spor Kulübü adına yarışan, Edirne Güzel Sanatlar Lisesi'nde Türk Dili ve Edebiyat öğretmenliği yapan Birgül Erken, yaptığı açıklamada, 2010 yılında başladığı sporda, 5 yıldır antrenmanlarını sürdürdüğünü söyledi.

Serbest dalış branşında milli sporcu olduğunu hatırlatan Erken, Türkiye ve dünya çapında çeşitli başarılar elde ettiğini, 2013 yılında ise Rusya'da yapılan Dünya Şampiyonası'nda üçüncü olduğunu vurguladı.

Küp apnea dalında Türkiye rekoru kırmanın sevincini yaşadığını dile getiren Erken, "Kaş'ta bir aylık sıkı bir antrenmanın ardından bu dereceye ulaştım. Bu benim için çok iyi bir moral oldu. Artık kendimi dünya arenasına çıkmaya son derece hazır hissediyorum. Bundan sonraki hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek olacak" dedi.

"En çok madalya kazanan sporcuyum"

Birgül Erken, 5 yıldır aralıksız antrenman yaptığını, bu yıl Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu'nun gerçekleştirdiği serbest dalış branşındaki planlı faaliyetlerdeki tüm yarışmalara katıldığını ve en çok madalya kazanan sporcu unvanına sahip olduğunu bildirdi.

Dört altın, bir gümüş madalya kazandığını ve bir de Türkiye rekoruna imza attığını kaydeden Erken, şöyle konuştu:

"Türkiye rekoru 150 metrelik bir derece. Açık ara farkla öne geçirdi beni ve rakibim olmadığı halde bu dereceyi yapmaktan imtina etmedim. Çünkü kendi kendimle yarışan bir sporcuyum. Dünya derecelerine hazırlanan bir sporcu olduğumu düşünüyorum. Artık ülkemi temsil etmek için kendimi hazır ve güçlü hissediyorum. Bu da yaptığım antrenmanlar sonucunda bana gelen güvenden kaynaklanıyor."

"Hedefim dünya şampiyonluğu"

Türkiye rekoru ile kendine güveninin daha da artığını vurgulayan Erken, milli takıma seçilmesi halinde güzel bir başarı elde edeceğine inandığını dile getirdi.

Erken, "Bundan sonraki hedefim ülkemi dünya arenasında en iyi şekilde temsil etmek ve ülkeme yeni madalyalar yeni rekorlar armağan etmek olacak. Bunun için önümüzdeki günlerde İtalya'da yapılacak Dünya Şampiyonası'na hazırlanmaya devam edeceğim" diye konuştu.

Kendi branşlarında fazla sporcu yetiştiremediklerini vurgulayan Erken, bu sporu yapanların maddi ve manevi zorluklarla karşılaştığının altını çizdi. Dalış sporunun daha da gelişmesi için sponsor desteğine ihtiyaç duyduklarını belirten Erken, "Bu sporu yapmak için biraz fedakarlık gerekiyor. Biz elimizden geldiğince gençlere ilham vermek ve umut olmak istiyoruz. Onlarla tecrübelerimiz paylaşıyoruz" ifadesini kullandı.

Dalış sporunun daha fazla kişi tarafından yapılması için her türlü desteği vermeye hazır olduğunu da vurgulayan Erken, "Ben süper kahraman değilim. Elde ettiğim başarılar kesinlikle disiplinli bir şekilde çok çalışmama bağlı" diyerek sözlerini tamamladı.

Sıradaki Haber
İşte Galatasaray'ın rakipleri
Yükleniyor lütfen bekleyiniz