Diğer Sporlar

İspanya'da yelken heyecanı

26 Mart 2014 Çarşamba 16:20 - Son Güncelleme 26 Mart 2014 Çarşamba 16:25

Türkiye, "Sailing World Cup Palma"da 9 sporcuyla yarışacak.

Türkiye, İspanya'da hafta sonu başlayacak Uluslararası Yelken Federasyonu (ISAF) "Sailing World Cup Palma" yarışlarında 9 sporcuyla mücadele edecek.

Yelken Federasyonu'ndan (TYF) yapılan açıklamaya göre, "Sailing World Cup Palma" yarışları, 29 Mart-5 Nisan tarihlerinde düzenlenecek.

Yunanistan'da yapılan Atina Eurolymp Week 2014'te altın madalya kazanan Güney Can Kaptan ile gümüş madalya kazanan Ecem Güzel'in de aralarında bulunduğu, 3'ü kadın toplam 9 sporcu, "laser standart", "laser radial" ve "finn" sınıflarında Türkiye'yi temsil edecek.

Federasyon Başkanı Serhat Belli, İspanya'daki yarışlara, sistemli ve programlı çalışmayı ön planda tutarak hazırlandıklarını belirterek, "TYF tarafından 2012'den bu zamana kadar ihmal edilen yurtdışı kampları ve klinikler, kısa zamanda hazırladığımız programla yeniden hayata geçirildi. Söz konusu kamp ve kliniklerimizi, kalabalık ekiplerle organize bir şekilde düzenliyoruz" dedi.

Göreve geldikleri günden bu yana, 2016 ve 2020 Olimpiyat Oyunlarını hedefleyerek yurt dışında kamplar planladıklarını kaydeden Belli, "Palma'da kamp yapacağız. Başarılı geçen Atina Eurolymp'ten sonra sporcularımızın Palma'da da ülkemizi başarı ile temsil edeceklerine inanıyor, hepsine başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Milli takımda yer alan sporcular ve kulüpleri şöyle:

- Laser Standart

Onur Bilgen (İstanbul Yelken Kulübü)

Güney Can Kaptan (Galatasaray Spor Kulübü Yelken Şubesi)

Mustafa Çakır (Çeşme Yelken İhtisas Kulübü)

- Laser Radial

Pınar Kaynar (İstanbul Yelken Kulübü)

Ecem Güzel (Galatasaray Spor Kulübü Yelken Şubesi)

Nazlı Çağla Dönertaş (Fenerbahçe Spor Kulübü Yelken Şubesi)

- Finn

Alican Başeğmez (İstanbul Yelken Kulübü)

Cem Gözen (İstanbul Yelken Kulübü)

Alican Kaynar (Fenerbahçe Spor Kulübü Yelken Şubesi)

Sıradaki Haber
Galatasaray, Brescia önünde
Yükleniyor lütfen bekleyiniz