Diğer Sporlar

Kulaçlar sağlık çalışanları için atılacak

12 Haziran 2021 Cumartesi 19:38 - Son Güncelleme 12 Haziran 2021 Cumartesi 19:42  |  Kaynak : TRT SPOR

Uluslararası Karadeniz Açık Su Yüzme Maratonu pazartesi günü başlayacak. 9 Türk ve 3 Rus sporcu Soçi'den Giresun'a 320 kilometrelik parkurda yüzecek. Kulaçlar bu kez sağlık çalışanları için atılacak.

Karadeniz Açık Su Yüzme Maratonu için geri sayım başladı. Organizasyon için artık son hazırlıklar yapılıyor.

Maratona katılacak 9 Türk ve 3 Rus sporcu Giresun'da bir araya geldi. Maraton öncesi Türk ve Rus Sporcular birlikte antrenman yaptı.

Maratonda Rusya'nın Soçi kentinden Giresun'a 320 kilometre katedilecek. Karadeniz'de kulaçlar bu kez sağlık çalışanları için atılacak ve pandemi ile mücadelenin kahramanlaruna minnet duyguları iletilecek. Türk ve Rus sporcular ülkeler arası dostluğa da vurgu yapacak.

Maratonda kulaç atacak Türk sporcular arasında Eski Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen'in yanısıra Dünya Master Yüzme Şampiyonu Ahmet Nakkaş da yer alıyor.

Karadeniz'de bir rekora da imza atılacak. Organizasyon, 320 kilometre ile Dünya’nın en uzun mesafeli Açık Su Yüzme Maratonu olarak kayıtlara geçecek.

18 Haziran'da Giresun'da sona erecek maratonda sporculara bilim insanları da eşlik edecek. Sporculardaki fiziksel ve psikolojik değişim gözlenecek.

Sıradaki Haber
Raftingde 1. ayak başladı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz