Diğer Sporlar

Kürekte hedef 2020 Olimpiyatları

08 Şubat 2018 Perşembe 12:04 - Son Güncelleme 08 Şubat 2018 Perşembe 12:39

Kürek Milli Takım Antrenörü ve Teknik Kurul Başkanı Yusuf Hikmet Oktar, tüm hazırlıklarını 2020 Tokyo Olimpiyatları'na göre yaptıklarını söyledi.

Tarihinde ilk kez kota alarak 2016 Rio Olimpiyatları'nda yarışma hakkı elde eden ancak bir sporcusunun yaralanması nedeniyle istediği sonuca ulaşamayan Kürek Milli Takımı, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda derece yapmak istiyor.

Kürek Milli Takımı'nın Muğla'nın Köyceğiz ilçesi ve Ortaca ilçesine bağlı Dalyan Mahallesi'ndeki hazırlık kampı 20 gün sürdü.

Sporcular hazırlık kampında her gün, koşu ve egzersizlerin ardından Köyceğiz Gölü ve Dalyan Kanalı'nda kürek çekerek seçmelere katıldı.

Yusuf Hikmet Oktar,  yaptığı açıklamada, hazırlık kampını gerçekleştirdikleri Köyceğiz ve Dalyan'ın ideal bir ortamı olduğuna işaret etti.

Buradaki kampın amacının bu yıl düzenlenecek uluslararası yarışlara hazırlanmak olduğuna dikkati çeken Oktar, kamp sonunda oluşturdukları takımlar ile müsabakalara katılacaklarını kaydetti.

Oktar, beklentilerinin gençler, yıldızlar ve 23 yaş altı takımlarının başarılarının her geçen gün artması olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:

“2018 yılında uluslararası takvimde 11 yarışımız var. Olimpiyatlara gitmenin yolu bir önceki senenin dünya şampiyonasından geçiyor. Olimpiyata gidecek ekipler büyükler dünya şampiyonasından belirleniyor. Bizim olimpiyata gidecek 8-9 aday sporcumuz var. Mayıs 2019'a kadar belirleyeceğimiz sporcularla dünya şampiyonasına hazırlanıp olimpiyat vizesi almaya çalışacağız."

- "14 madalya aldık"

Küreğin çok ağır bir spor olduğunu vurgulayan Oktar, "Kürekte madalya almak çok zor. Ülkemiz kürek sporu açısından çok uygun yerlere sahip olmasına rağmen pek gelişmemiş. Pahalı ve lojistiği zor. Buna rağmen son 5 senede 14 Avrupa ve dünya şampiyonası madalyası aldık. Beş sene öncesine kadar sadece bir tane dünya şampiyonluğumuz vardı." ifadelerini kullandı.

Oktar, amaçlarının zor şartlar altında yapılan kürek sporunda yetenekli gençler yetiştirerek ülkeye madalya kazandırmak olduğunu sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber
TYF Kış Kupası Yarışları sona erdi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz