Diğer Sporlar

Kürekte şampiyon Galatasaray

02 Kasım 2013 Cumartesi 15:59 - Son Güncelleme 02 Kasım 2013 Cumartesi 16:07

Final yarışlarında 6 kategoride birinci olan Galatasaray şampiyon oldu.

Sapanca Gölü'nde düzenlenen Türkiye Kürek Şampiyonası final yarışlarında, 6 kategoride birinci olan Galatasaray, şampiyon oldu.

Türkiye Kürek Federasyonu tarafından düzenlenen sezonun son şampiyonası, 9 kategoride yapıldı.

Galatasaray takımı, Yıldız Erkekler, Genç Erkekler, Hafif Kilo Ümit Erkekler, Hafif Kilo Erkekler, Büyük Kadınlar ve Büyük Erkekler kategorilerinde birinci olmayı başararak şampiyonluğu elde etti.

Fenerbahçe takımı ise Hafif Kilo Bayanlar, Yıldız Kızlar ve Ümit Erkekler kategorilerinde birinci oldu.

Bu sonuçlarla şampiyon olmayı başaran Galatasaray takımına, şampiyonluk kupasını Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven verdi.

Yarışların ardından açıklama yapan Galatasaray Kulübü Kürek Şubesi Başkanı Emir Turgan, son 2 sezonda kürek sporunda sıçrama yaptıklarını söyledi.

Galatasaray adına kürek sporunda sezonun çok iyi geçtiğine işaret eden Turgan, "Güzel geçen sezonu kupayla kapattık. Bu, bizim için çok olumlu. Dünya çapında ünlü bir antrenör getirdik ve hedeflerimizi büyüttük. Bundan sonraki hedefimiz, olimpiyatlarda madalya alabilecek ekipler oluşturmak. Galatasaray olarak, Türk sporuna kürek dalında da en iyi hizmeti vermek istiyoruz" dedi.

Fenerbahçe'nin kürek sporunda çok iddialı olduğunu vurgulayan Turgan, "Fenerbahçe'de en çok üye sayısı olan alanlardan biri de kürek. Bu nedenle Fenerbahçe için çok önemli bir kategori. Dolayısıyla son 2 sezonda Fenerbahçe'den daha iyi sonuçlar almamız, iki kulüp arasındaki rekabet açısından Galatasaray'ı yücelten bir durum" şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Antrenmanda dünya rekoru
Yükleniyor lütfen bekleyiniz