Diğer Sporlar

Milli kürekçinin hedefi olimpiyat

12 Nisan 2021 Pazartesi 16:08 - Son Güncelleme 12 Nisan 2021 Pazartesi 16:20  |  Kaynak : TRT SPOR

İtalya’da düzenlenen Tokyo 2020 Avrupa Elemeleri’nde tek çiftede olimpiyat kotası kazanarak ülkemiz adına kürekte olimpiyat oyunları için kota alan Fenerbahçeli milli kürekçi Onat Kazaklı, hedefini açıkladı.

Fenerbahçeli milli kürekçi Onat Kazaklı, kulüp televizyonuna açıklamalarda bulundu.

Çocukluk hayalini gerçekleştiriyor olmanın gururunu yaşadığını ifade eden milli sporcu, şunları kaydetti:

“Benim için bu çocukluk hayaliydi. Kürek sporuna 12 yaşında başladım ve 12 yaşından beri hayalini kurmaya başlamıştım. 17 yaşında Gençlik Olimpiyatları’na katılmıştım, oraya katıldıktan sonra da bu organizasyonun büyükler için olanına da katılmam gerekiyor diye kendime hedef koydum. Ve tam 11 senedir de onun uğruna çalışıyordum. Başardığım için çok mutluyum.”

Her sporcunun hayali olimpiyat şampiyonu olmaktır

Olimpiyatlara katılabilmenin her sporcunun hayalini süslediğini de söyleyen Kazaklı, “Her sporcunun hayali Olimpiyat Oyunları’na katılıp madalya almaktır, Olimpiyat Şampiyonu olmaktır. Benim için de aynısı geçerli. İlk adım olan katılmayı, kota almayı başardık. Şimdi önümüzde madalya almak için 3-4 ay gibi zaman zarfımız var. Antrenörlerimle de bu konuda konuştuk ve onlar da sıkı bir antrenman programının beni beklediğini söylediler. Şimdi madalya için çalışmalarım başlıyor.” ifadelerini kullandı.

Yarışlardan sonra gelen mesajlar beni çok duygulandırdı

Onat Kazaklı, Olimpiyat kotası kazandığı gün sayısız mesaj aldığını, çok sayıda kişi tarafından arandığını ve verdiği duygusal reaksiyonu ise şu şekilde ifade etti:

“Kotayı aldığım gün telefonumu otelde bırakmıştım, yarış alanına hiç götürmedim. Yarış alanından döndüğümde telefonum kitlenmiş yani o kadar çok güzel mesajlar, arayan soran o kadar çok insan var ki… Ancak annemin attığı bir mesaj vardı, beni çok duygulandırdı. Açıkçası orada ağladık, sonra aradım beraber ağladık. Çok güzel ve farklı duygulardı. Annem mesajında ne kadar çok emek verdiğimden, hak ettiğimden bahsetmişti. Açıkçası zor bir yoldu, zor bir yolculuktu ve oradan birkaç detay vermişti. Çok duygulanmıştım, halen de bu duygusallığım devam ediyor.”

Sıradaki Haber
Su korkusunu yenmek için başlamıştı, şimdi gözü zirvede
Yükleniyor lütfen bekleyiniz