Diğer Sporlar

Milli yelkenci gözünü olimpiyat şampiyonluğuna dikti

30 Ağustos 2018 Perşembe 11:12 - Son Güncelleme 30 Ağustos 2018 Perşembe 11:16

Almaya'nın Kiel kentinde düzenlenen Laser Radial Gençler Dünya Şampiyonası'nda derece yapamayan milli yelkenci Efe Ağan, olimpiyatlarda Türk bayrağını dalgalandırma hedefinden vazgeçmedi.

Yurt içindeki başarılarının yanı sıra geçen yıl laser 4.7 sınıfında Avrupa 9'unculuğu, bu yıl laser radialde dünya 18'inciliği bulunan milli sporcu, yıl içerisindeki yarışlarda gerekli kriterleri yerine getirerek, milli takıma seçildiğini kaydetti.

Şampiyonaya hazırlık için yoğun bir antrenman sürecinden geçtiğini belirten Ağan, karada ve denizde üç aşamalı antrenman yaptığını söyledi.

Yelken sporuna 8 yaşında başladığını belirten 18 yaşındaki Ağan, vücut ağırlıklı kondisyon antrenmanı yaptıktan sonra deniz antrenmanına çıktığını, denizden sonra da koşu antrenmanı ile günlük antrenmanını sonlandırdığını belirtti.

Asıl hedefinin 2024 Olimpiyatları'na katılıp başarı elde etmek olduğuna dikkati çeken Ağan, Almanya'daki Dünya Şampiyonası'nda iyi bir sonuç almamasına rağmen hedeflerinden vazgeçmediğini vurguladı.

Ağan, "Asıl hedefim 2024'teki olimpiyatlarda dereceye girerek bayrağımızı dalgalandırmak. Hepsi zincirleme. Sıra sıra hepsini gerçekleşmek istiyorum." diye konuştu.

Olimpiyat için uzun bir çalışma süreci geçirmesi gerektiğini dile getiren sporcu, yazın başkaları yüzüp eğlenirken, kışın da evlerinde otururken soğuk havalarda antrenmanlarına devam ettiğini, yelkenin zorlu bir doğa sporu olduğunu işaret etti.

Sporcunun antrenörü Volkan Acele ise çalışmaların yoğun ve uzun soluklu olduğunu aktardı.

Ağan'a güvenin her koşulda tam olduğunu belirten Acele, "2024'teki olimpiyatlara seçme yarışlarına, antrenmanlarına yoğun bir çalışma dönemi bizi bekliyor. Zor işler, ama mucize değil." şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Avrupa Paralimpik Yüzme Şampiyonası'nda 3 madalya
Yükleniyor lütfen bekleyiniz