Diğer Sporlar

Milliler, sualtı hokeyinde dünya üçüncüsü oldu

28 Temmuz 2018 Cumartesi 21:34 - Son Güncelleme 28 Temmuz 2018 Cumartesi 21:53

Kanada'da düzenlenen 20. Dünya Sualtı Hokeyi Şampiyonası'nda erkeklerde Türkiye, İngiltere'yi 2-1 yenerek dünya üçüncüsü oldu.

Dünya Sualtı Aktiviteleri Konfederasyonu (CMAS) tarafından Kanada'nın Quebec kentinde düzenlenen organizasyonun son gününde Türkiye, üçüncülük mücadelesinde İngiltere ile karşılaştı.

Rakibini 2-1 mağlup eden milliler, turnuvayı üçüncü sırada tamamlayarak bronz madalya elde etti.

Şampiyonanın finalinde ise Yeni Zelanda ile Fransa karşılaşacak.

Özen: "Hayal bile değildi" 

İngiltere maçının ardından AA'ya değerlendirmelerde bulunan Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen, Türkiye'de bu sporun son dönemde hızla geliştiğini belirtti.

Özen, "Dünya ikincisi ve Avrupa şampiyonu unvanıyla buraya geldik. Ülkemizde bu spor son dönemde gelişiyor. Oysa yendiğimiz takımlar, bu sporu yıllardır oynayan ve ciddi başarılar elde eden ülkeler. Bizim bunların arasına girebilmemiz hayal bile değildi ama federasyonumuz, çok disiplinli ve planlı bir çalışmayla ülkemizi zirveye taşıdı" ifadelerini kullandı.

"Hakemlere yenildik" 

Şampiyonada hakemlerin performansından memnun olmadığını kaydeden başkan Özen, "Gerçekten çok kaliteli oyunculara ve kulüplere sahip bir ülkeyiz. Oyuncularımız amatör ruhla oynuyor. Buraya şampiyonluk için geldik ama hakem kararları, bizi olumsuz yönde çok etkiledi. Çok güçlü lobiler, şampiyonluğumuzun önündeki en büyük engeldi. Çoğu zaman hakeme karşı oynadık. Finale kalan Fransa'yı 3-0 yendik. Çeyrek finalde geçen yılın şampiyonu Avustralya'yı yendik ama bir türlü hakemleri yenemedik" değerlendirmesinde bulundu. 

Bu spor dalında kürsüde kalmanın ilk hedef olduğunu vurgulayan Özen, "Biz zirvedeydik ve zirvedeyken fırtına her yerden eser. Oradan sizi devirmek için her şeyi yaparlar. Bu sene de kürsüde kalmayı başardık. Oyuncularımıza, teknik kadromuza ve bize bu imkanı veren devletimize çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu. 

Sıradaki Haber
Yüzme Milli Takımı Glasgow yolcusu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz