Diğer Sporlar

Muğla'da yelken yarışları tamamlandı

08 Şubat 2015 Pazar 00:20 - Son Güncelleme 08 Şubat 2015 Pazar 00:24

Yarıyıl RS: X, Techno 293 ve RS: One Yarışları ödül töreni ile sona erdi.

Türkiye Yelken Federasyonunca (TYF) Bodrum'da düzenlenen Yarıyıl RS: X, Techno 293 ve RS: One Yarışları tamamlandı.

Türkiye genelindeki 11 kulüpten 63 sporcunun katıldığı yarışlarda dereceye girenlere Gümbet sahilinde düzenlenen törenle ödülleri verildi.

Yarışmada RS: X Genel'de Galatasaray Yelken Kulübü'nden Onur Cavit Biriz birinciliği, Türk Balık Adamlar Kulübü'nden Cihan Özdemir ikinciliği, Galatasaray Yelken Kulübü'nden Özgür Can Doğan üçüncülüğü elde etti.

Techno 293'te Çeşmealtı Rüzgar Sörfü Kulübü'nden Luis Göktepe birinciliği, Urla Yelken Kulübü'nden Bora Şen ikinciliği, Galatasaray Yelken Kulübü'nden ise Efe Ayhan üçüncülüğü kazandı. Rs: One Erkek'te, Fenerbahçe Yelken Kulübü'nden Tarık Kuriş birinci, Fenerbahçe Yelken Kulübü'nden Efe Emir Demir ikinci, Çeşmealtı Yelken Kulübü'nden de Nikita Chetvernya üçüncü oldu.

Rs: One Bayan'da da Fenerbahçe Yelken Kulübü'nden Elif Dağdelen birinciliği elde etti.

Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Serhat Belli, ödül töreni öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, güzel bir yarış düzenlediklerini söyledi.

Rs: X ve Techno 293 sınıfını ilk kez ayrı yarıştırdıklarını belirten Belli, şöyle konuştu:

"Bugüne kadar hepsi yarıyıl kupalarında diğer sınıflarla yarışıyorlardı ama bu sene filonun büyümesi nedeniyle çocukları ayırdık ve bu sene yarıyıl kupalarımızın tamamını Rs: X ve Techno'yu Bodrum-Gümtet'te Optimist ve Laser'i de Bodrum-Yalıkavak'ta yaparak bu seneki yarıyıl kupalarımızı tamamlamış oluyoruz."

Belli, olumsuz hava koşulları nedeniyle zaman zaman sıkıntılar yaşandığına değinerek, "Bizim işimiz tamamen havayla alakalı. Zaman zaman hava muhalefeti bizi etkiliyor. Havanın bu zamanda kuvvetli esmesi bizim için handikap oldu. Yapmamız gereken yarış adetini tutturduk ve yarışları kurtardık" dedi.

Bu yıl uluslararası çapta programlar olduğunu anlatan Belli, şunları söyledi:

"Yoğun bir yıla başladık. Hem 2016 Rio Olimpiyatları için seçme kotalarının alınacağı 2015 yılını hem de milli takım sporcularının geçen seneki çalışmalarının meyvelerini alacağımız bu sene biraz yoğun geçecek. Hem ulusal anlamda hem de uluslararası anlamda çok yoğun bir programın içindeyiz. 28 kişilik kafilemiz Miami'den yeni döndü. Bundan sonraki programları Portekiz olacak. Yoğun bir tempo içinde çalışıyoruz. Uluslararası yarışmalar bizim için çok önemli."

Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi Güneri Günaydın ise yarıyıl kupası yarışlarının Bodrum'da düzenlenmesinden mutluluk duyduklarını belirterek, yetkililere teşekkür etti.

Sıradaki Haber
Türkiye Litvanya'yı farklı yendi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz