Diğer Sporlar

Rafting yardımcı antrenörlük kursu başlıyor

23 Eylül 2013 Pazartesi 17:56 - Son Güncelleme 23 Eylül 2013 Pazartesi 17:58


Tunceli'de rafting branşında 1. kademe yardımcı antrenörlük kursu yarın başlayacak.

Kurs, Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde düzenleniyor.

Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu İl Temsilcisi Nazım Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hafta sonu başlayan ve bugün son bulan rafting hakemlik eğitimlerinin ardından 24 Eylül- 4 Ekim 2013 tarihlerinde de 1. kademe yardımcı antrenörlük eğitimlerini vermeye başlayacaklarının söyledi.

Eğitimlere ilginin oldukça fazla olduğunu belirten Arslan, "Eğitimlerimize 40'ın üzerinde katılımcı var. Geçtiğimiz aylarda Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu tarafından Munzur Çayı'nın derecelendirilmesi yapıldı. Federasyonumuzca alınan karar doğrultusunda 2014 Türkiye Rafting Şampiyonalarının Tunceli'de yapılması planlanıyor. Bu da onun bir alt ayağı olmuş oldu. Böylece Tunceli'ye eğitim çalışmaları da gelmiş oldu" diye konuştu.

Munzur Çayı'nın şampiyonalara ev sahipliği yapacak kapasitede olduğunu bildiklerini ancak bunun bilimsel verilerle ispatlanmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Arslan, şunları kaydetti:

"Bu eğitimler sonrasında buradan antrenörlük sertifikası alan her arkadaşımız kendine bir takım kuracak ve ilimizi şampiyonalarda temsil edecekler. Bizler de ilimizin başarıyla temsil edilmesi için elimizden geleni yapacağız. Eğitimlere Erzincan'dan Gürcan Ekinci, Rize'den Gürkan Köse, Federasyondan Kanat Karamürsel ve Savaş İzmirli hocamız gelecek. Federasyonun tamamen yetkin ve yetenekli hocaları Tunceli'de ve burada Tuncelili gençlere raftingi tanıtıyorlar."

Eğitimlere, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü arama kurtarma ekibi de katıldı.

Sıradaki Haber
Ardeşen'de Akarsu Slalom Türkiye Şampiyonası
Yükleniyor lütfen bekleyiniz