Diğer Sporlar

Rüzgar sörfünde olimpiyat hedefi

27 Eylül 2015 Pazar 12:06 - Son Güncelleme 27 Eylül 2015 Pazar 12:11

Dilara Uralp: "2016 Rio Olimpiyatları zor gözükse de asıl hedefim 2020."

Rüzgar sörfünde olimpik sınıfta mücadele eden Dilara Uralp, 2016 Rio Olimpiyatları'na katılmak için mücadelesini sürdürdüğünü ancak asıl hedefinin 2020 Tokyo Olimpiyatları olduğunu söyledi.

Uralp, yaptığı açıklamada, 2016 Rio Olimpiyatları'na kota almak için çalışmalarını kesintisiz olarak sürdürdüğünü, antrenmanların çok verimli geçtiğini belirtti.

Türkiye Şampiyonası'nın ardından milli takım kampına katıldığını aktaran Dilara Uralp, Umman'daki kampın ardından oradaki Dünya Şampiyonası'nda yer alacağını dile getirdi.

Türkiye'de olimpik sınıfta mücadele etmeye biraz geç başlandığını belirten Uralp, şöyle konuştu:

"Diğer ülkelere baktığımızda 10-15 senedir olimpik branşta çalışıyorlar ve belirli bir altyapıları oluşmuş durumda. Biz sağlıklı olarak son 1-1,5 senedir antrenman yapıyoruz. Dolayısıyla biraz daha alt sıralarda yer alıyoruz. Hedefim olimpiyatlara gitmek ve ülkemi en iyi şekilde temsil etmek. Bu süreç biraz zor olsa da destekler sayesinde bunu başaracağıma inanıyorum. 2016 Rio Olimpiyatları zor gözükse de asıl hedefim 2020. Yaşım gereğince de 2020 hedefi daha ulaşılabilir gözüküyor. Ancak Umman'daki şampiyonada da kota alabilmek için elimden geleni yapacağım."

Olimpik branştaki çalışmaların hızlı şekilde meyvelerini vermeye başladığını ifade eden Dilara Uralp; şunları kaydetti:

"Ben de antrenörüm de performansımdan memnunum. Zamanla daha iyi olacağıma inanıyorum. Rüzgar sörfü çok fedakarlık isteyen bir spor. Eğitim hayatıma da devam ediyorum ancak kota yarışları ve antrenmanlar nedeniyle okulumun birinci dönemine gidemeyeceğim. RS:X sınıfında kota almak çok zor, o nedenle sadece sörfe odaklanıyorum."

Sıradaki Haber
Kürek yarışlarına Fenerbahçe damgası
Yükleniyor lütfen bekleyiniz