Diğer Sporlar

Serbest dalışta 5 madalya!

16 Ekim 2015 Cuma 13:04 - Son Güncelleme 16 Ekim 2015 Cuma 13:08

Serbest Dalış Outdoor Dünya Şampiyonası'nda Türkiye, ülke sıralamasında 4. oldu.

Serbest Dalış Outdoor Dünya Şampiyonası'na katılan Türk Milli Takımı, 5 madalya kazandı.

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu'ndan (TSSF) yapılan açıklamaya göre, Dünya Sualtı Sporları Konfederasyonu (CMAS) tarafından, 4-11 Ekim tarihlerinde İtalya'nın İschia Adası'nda düzenlenen şampiyonada, 1 gümüş, 4 bronz madalya alan Türkiye, ülke sıralamasında 4. oldu.

Koordinatörlüğünü TSSF Serbest Dalış Teknik Kurul Başkanı Levent Ucuzal'ın yaptığı milli takımda, kadınlarda Şahika Ercümen, sabit ağırlık bifin (çift palet) yarışmasında 60 metreye dalarak dünya ikincisi oldu.

ODTÜ Spor Kulübü sporcusu Şahika ayrıca, sabit ağırlık monofin kategorisinde 76 metreyle Türkiye rekoru kırarak, sabit ağırlıksız paletsiz kategorisinde ise 44 metreyle iki bronz madalya kazandı.

Küp Apnea branşında İTÜ SAS'tan Birgül Erken, 137 metrelik derecesiyle bronz madalya elde etti.

Bodrum Su Sporları Kulübü'nden Can Mehmet Arıkök, sabit ağırlık paletsiz yarışmasında 55 metrelik dalışıyla dünya 3'üncüsü oldu ve kariyerinin ilk Türkiye rekoruna imza attı.

TSSF Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen, milli birlik ve dayanışmaya en çok ihtiyaç olan günlerde kazanılan bu başarıların gurur verici olduğunu belirterek, "Kazanılan madalyalar çok daha anlamlı. Milli takım sporcularımız, Türkiye'nin derin denizlerdeki gururu. Dünya çapında iddialıyız. Ülkemizin ismini, dünya denizlerine altın harflerle yazdırmak için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Arkas, Malta yolcusu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz