Diğer Sporlar

SSL Team Türkiye, Bahreyn biletini son anda kaçırdı

15 Haziran 2022 Çarşamba 20:04 - Son Güncelleme 16 Haziran 2022 Perşembe 00:27  |  Kaynak : TRT SPOR

Dünyanın dört bir yanından gelen yelkencileri, İsviçre’nin Neuchatel Gölü’nde buluşturan “Yelken Dünya Kupası SSL Gold Cup" elemelerinde mücadele eden SSL Team Türkiye, Bahreyn’deki finallere gitme şansını son anda kaybetti.

Türkiye, toplamda 56 ülkenin katıldığı “Yelken Dünya Kupası SSL Gold Cup” elemelerinde Çekya, Bulgaristan ve Portekiz ile eşleşti.

Kaptanlığını Fenerbahçe Doğuş’un olimpik sporcusu Alican Kaynar'ın üstlenği SSL Team Türkiye’nin kadrosunda Haluk Babacan, Onur Bilgen, Cem Gözen, Burak Zengin, Beste Kaynakçı, Sergen Birincioğlu, Umut Eyriparmak, Tayfun Erey ve Kıvanç Sevinç yer aldı.

SSL Team Türkiye, son ana kadar Bahreyn’deki finallere gitme şansını korusa da hedefine ulaşamadı. Milliler, bir sonraki şansını 2026 yılında deneyecek.

"Son gün maalesef startı iyi alamadık" 

Dört günlük mücadele ile ilgili açıklama yapan Alican Kaynar, “Dünyanın en iyi yelkencileri buradaydı ve dört teknenin (SSL 47) küçük bir parkurda yarışması çok zor bir formattı. Son güne hepimiz yakın puanlarla girdik, hangi ekip altıncı yani son yarışı önde bitirirse finallere o gidecekti. Son gün çok hafif havada başladı ve maalesef startı iyi alamadık. Son pupaya kadar rakiplerimizin dibinde kalarak fırsat yakalamayı umduk ama son sağanağı rakiplerimiz aldığı için biz kaybettik.” dedi.

28 Ekim-20 Kasım’da Bahreyn ev sahipliğinde gerçekleşecek finallere Türkiye’nin bulunduğu gruptan birinci sıraya yerleşen Portekiz ile ikinci sıradaki Çek Cumhuriyeti gidecek.

SSL Gold Cup hakkında

SSL Gold Cup’ı 2012’de yelkencilerin tanıtımı için İsviçre’de kurulan Star Sailors League düzenliyor. Dört yılda bir gerçekleştirilecek SSL Gold Cup'ta dünyanın en iyi yelkencileri yarışıyor.

Kaptanının uluslararası başarılarına bakılarak SSL tarafından belirlendiği milli takımların üyelerinin bir kısmı, dünya sıralamasında kendi ülkelerinde ilk altıya girenler, diğer kısmı ise kaptanların seçtiği yelkencilerden oluşuyor. 11 kişilik ekiplerin SSL 47 tipi eş teknelerde yarıştığı SSL Gold Cup elemelerinde dörder takım sekiz gruba ayrılıyor ve kendi grubunda ilk ikiye yerleşenler finallere gitmeye hak kazanıyor.

Sıradaki Haber
İzmirli sporcular, İtalya'dan madalyalarla döndü
Yükleniyor lütfen bekleyiniz