Diğer Sporlar

Sualtı hokeyinde şampiyona heyecanı

08 Şubat 2014 Cumartesi 00:31 - Son Güncelleme 08 Şubat 2014 Cumartesi 00:34

Sualtı Hokeyi 23 Yaş Altı Kulüplerarası Türkiye Şampiyonası Giresun'da başladı.

Federasyon asbaşkanı Şahin Özen, Giresun Olimpik Yüzme Havuzu'ndaki şampiyonanın açılışında gazetecilere yaptığı açıklamada, 23 yaş altı ve A Milli Takım kadrolarının oluşturulması açısından bu tür organizasyonlara büyük önem verdiklerini söyledi.

Bu tür şampiyonalarda milli takımları oluşturacak sporcuların değerlendirildiğini ifade eden Özen, "Takip edilen sporculardan milli takım kamplarına seçmeler yapılıyor. Bu kapmlarda uluslararası organizasyonlara göre 23 yaş altı veya A Milli Takım kadroları oluşturuluyor" dedi.

Özen, gelecek yıl yapılacak Sualtı Hokeyi Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'nin hedefinin birincilik olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Organize ettiğimiz bu tür turnuvalar sayesinde sporcularımızı en iyi şekilde dünya şampiyonasına hazırlamak hedefindeyiz. Çünkü hedefimiz, gelecek yıl düzenlenecek dünya şampiyonluğunda başarıyı yakalamak. Daha önce Avrupa şampiyonu ve dünya ikinciliği elde etmiş bir ülkeyiz. Her zaman finallerin takımıyız. Hedefimiz başarılarımızı gelecek yıl ki dünya şampiyonasında da sürdürmek."

6 kadın ve 17 erkek takım olmak üzere 23 kulübün mücadele edeceği şampiyona 9 Şubat Pazar sona erecek.

Etiketler : Sualtı Hokeyi
Sıradaki Haber
3 saniye tekrar oynanacak
Yükleniyor lütfen bekleyiniz