Türkiye Yelken Şampiyonası, İstanbul'da başlıyor
17 Kasım 2019 Pazar 10:36 - Son Güncelleme 17 Kasım 2019 Pazar 10:42Türkiye Yelken Federasyonunun (TYF) düzenlediği TYF Türkiye Şampiyonası, yarın İstanbul'da başlayacak.

Büyükçekmece Yelken Kulübünün ev sahipliğindeki organizasyonun ilk haftasında optimist, lazer 4.7, lazer radial ve laser standard sınıflarında mücadele olacak. Şampiyonanın ikinci haftasında ise 420, 470, RS:X, RS:One, Techno 293 ile funboard-slalom rüzgar sörfü kategorilerinde yarışlar yapılacak.
İlk hafta yarışlarında ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanlığının "sıfır atık" projesi kapsamında etkinlikler gerçekleştirilecek.
TYF Sosyal Sorumluluk Komitesi Başkanı Serdar Özkaleli, amaçlarının yelken camiasını çevre konusunda bilinçlendirmek olduğunu belirterek, "Yelken camiasının çevreye duyarlı olmasını istediğimiz kadar yarışlarımızın da çevreye duyarlı olmasını amaçlıyoruz. Buna yönelik olarak tek kullanımlık ürünlerin azaltılması için sporcularımıza su mataraları dağıtılması, atıkların sınıflandırılarak toplanmasının sporcu ve antrenörlerimize anlatılması, balık adamlar desteği ile deniz içi temizliği ve çevre temizliği faaliyetlerinde bulunacağız." ifadelerini kullandı.
Kaynak:AA
SICAK GELİŞMELER
- İstikrar abidesi: Antoine Griezmann
- Kayserispor'da bir ayrılık daha
- Fenerbahçe, Gençlerbirliği'ni ağırlayacak
- Kültür ve Turizm Bakanlığı iddiaları yalanladı
- Timsah evinde üstün
- CAS'tan Chelsea'ye müjde
- Sörloth takımla çalışmalara başladı
- Bakan Kasapoğlu genç milli judocularla buluştu
- Eczacıbaşı VitrA yarı finalde
- Ozan Kabak en iyi 11'de