Diğer Sporlar

Yelkende yeni dönem

08 Kasım 2016 Salı 12:22 - Son Güncelleme 08 Kasım 2016 Salı 09:26

Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak: "Olimpiyat hazırlığına derhal başlamak istiyoruz"

Türkiye Yelken Federasyonu olağan genel kurulunda başkanlığa seçilen Çeşme Yelken Kulübü Başkanı Özlem Akdurak, genel kurul sürecinde tüm Türkiye'deki yelken kulüplerini dolaşıp, kendileriyle tanıştığını, gidemediği yerleri de önümüzdeki dönemde ziyaret edeceğini kaydetti.

Delegelerin hem projelere hem de çözüm önerilerindeki samimiyetine inandığını aktaran Akdurak, şöyle konuştu:

"Bu seçim süreci enteresandı. Başarıyı hedefleyerek başladım ama Serhat Bey'in de ciddi bir emeği var. Camiada uzun yıllardır hizmet eden birisi. Ben ona nispeten daha yeni bir yüzüm. Beni yeni yeni tanıyan yelken kulüpleri var. Kolay bir süreç olmayacağı belliydi. Gerçekten temposu yüksek bir dönem geçirdiğimi itiraf ediyorum. Sonucu aşağı yukarı 2-3 oy farkla doğru tahmin etmişim. Hep kötümser bir listeyle hareket etmeyi seviyorum. Ben 19 oy fark bekliyordum, gelemeyenler oldu, 14 oy farkla bitirdik."

Akdurak, başlangıçta seçimin 3 adayla gerçekleşeceğini ancak eski federasyon başkanlarından Azat Baykal'la birleştiklerini, sonuçta seçimi "Yelkende güvenli gelecek" ekibi olarak kazandıklarını kaydetti.

- "Aslında biz icraatta fiilen yasak bir sporun temsilcileriyiz"

Sportif ve olimpik hedeflerinin çok önemli olduğunu kaydeden Akdurak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yelken sporu denize sıfır noktasında icra edilmesi gereken bir spor. Fakat ülkemizde yürürlükteki kıyı kanunu denize en azından 50 metre sınırı korumamız gerektiğini söylüyor. Aslında biz icraatta fiilen yasak bir sporun temsilcileriyiz. Hal böyle olunca bütün yelken kulüpleri ağır ecrimisil bedelleri ödüyorlar. Girdileri az olan bir branş bu, takdir edersiniz ki tribünü de olmayan bir branş. Gelir imkanı kısıtlı kulüpleri oldukça zorlayan ağır mali yükler geliyor."

Akdurak, mali konulardaki olumsuzluklar nedeniyle kulüplerin sportif planlama, düzenli kadro istihdamı, malzemede temini gibi konularda kan kaybettiğini belirterek, "Bu konuya hukuken çözüm bulmadan kulüplerin güçlenmesi mümkün değil. Olimpiyat yolunda da, sporcuyu 7 yaşında olimpiyat seviyelerine geldiği yaşa kadar, onu ve ailesini bu bilinçlendiren kulüpler. Türkiye genelinde kulüplerimizi bu zafiyetten kurtarmazsak elit sporcu seviyesinde de iddialı olamayız düşüncesindeyim. En büyük hedefim Türkiye genelinde kalıcı çözüm bulmak istiyorum. Bu sorunları aştığımız takdirde Olimpiyat madalyasına yaklaşacağımıza eminim." diye konuştu.

- "Olimpiyat hazırlığına derhal başlamak istiyoruz"

Sorunlara kalıcı çözümler getirilmesi halinde yelken sporunun önünün açılacağını belirten Akdurak, şunları kaydetti:

"Bütün dünyada olimpiyatlardan sonra diğer olimpiyatın hazırlığı başlar. Biz de bunun için zaten daha seçime giderken neler yapacağımızı, nasıl adımlar atacağımızı planlayarak geldik. Devir işlemlerini tamamlar tamamlamaz hemen girişimlerimizi başlatacağız. Bizim kendi içimizdeki yapılanmamız çok önemli. Biz çok sesli, kuvvetler ayrılığı olan bir katılımcı yönetim diyoruz. Teknik kadromuz olacak, bunun altında da sınıf birliklerimiz hayata geçecek. Her sınıfın bir alt federasyon gibi çalışacağı sınıf birlikleri olacak."

"Olimpiyat hazırlığına derhal başlamak istiyoruz" diyen Akdurak, "Tokyo bizim için çok önemli. Tokyo ile bir duygusal bağımız da var. 1964 Tokyo Olimpiyatlarına gitmiş bir yelkencinin, Metin Akdurak'ın geliniyim ben. Onun için Tokyo bize çok şey ifade ediyor. İnşallah oradan madalyalarla dönmek istiyoruz. Bu açıdan hemen önümüzdeki hafta çalışmalara başlayacağız." diyerek sözlerini tamamladı.

Sıradaki Haber
Yüzmede 50 Türkiye rekoru
Yükleniyor lütfen bekleyiniz