Diğer Sporlar

Yeni Türkiye rekoru

02 Temmuz 2015 Perşembe 14:46 - Son Güncelleme 02 Temmuz 2015 Perşembe 14:50

Birgül Erken, tek nefeste 105 metre yüzerek Türkiye rekorunu kırdı.

Paletsiz dinamik apnea branşında rekor denemesi yapan milli su altı sporcusu Birgül Erken, tek nefeste 105 metre yüzerek Türkiye rekorunu kırdı.

Manisa Atatürk Spor Kompleksi Kapalı Yüzme Havuzu'nda gerçekleşen rekor denemesi öncesinde milli yüzücü Birgül Erken, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz günlerde Manisa'da yapılan serbest dalış branşının milli takım aday kampında teknik heyet önünde rekor denemesi yaptığını ve başarılı olduğunu anlatan Erken, rekoru bu kez de kameralar önünde gerçekleştirmek istediğini kaydetti.

Yoğun bir şekilde çalıştığını ifade eden Erken, şunları söyledi:

"Manisa'daki milli takım aday kampında Türkiye rekoruna imza attım. Ama o esnada bir video olarak kayıt alınmadı. Şimdi de basın mensuplarının önünde aynı rekoru tekrarlamak istedim. Fransa'da yapılacak Dünya Şampiyonası'na hazırlık var. Hedefim dünya şampiyonluğu. Bundan sonra da daha iyi dereceler geleceğine inanıyorum. Çok çalışıyorum, antrenmanlarımı hiç aksatmıyorum. İlk üçe girebilmem için 125, 130 veya 140 metre yapmam gerekecek. Dolayısıyla çok sıkı bir antrenman temposu içerisine giriyorum. Bu antrenmanların bir kısmını da Manisa'da gerçekleştirme imkanı buldum. Mili takım kampında çok iyi hazırlandık. Hocalarımız çok iyi bilgiler verdi. Bu kampın sonucunda da Türkiye rekoru ortaya çıktı."

Birgül Erken, 24-31 Temmuz tarihlerinde Fransa'da yapılacak Dünya Şampiyonası'nda rekor kıracağına inandığını sözlerine ekledi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Savaş Duman da Türkiye rekoru kıran milli sporcuyu kutladı.

Sıradaki Haber
Türkiye Şampiyonası sona erdi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz