Diğer Sporlar

Yüzmede yeni kota

07 Temmuz 2016 Perşembe 17:15 - Son Güncelleme 07 Temmuz 2016 Perşembe 17:24

Milli sporcu Nida Eliz Üstündağ, FINA tarafından Rio Olimpiyatları'na çağrıldı.

Milli yüzücü Nida Eliz Üstündağ, Uluslararası Yüzme Federasyonu (FINA) tarafından Rio Olimpiyat Oyunları'na çağırıldı.

Türkiye Yüzme Federasyonu Genel Sekreteri Hakan Aktaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, FINA'nın 900 kişilik kotayı tamamlamak için A barajına en yakın sporcuların oyunlara çağrıldığını belirterek, Nida'nın 200 metre kelebekte yarışacağını söyledi.

Federasyonu bugün ulaşan yazıyla Nida'nın oyunlarda yer alacağını öğrendiklerini ifade eden Aktaç, "Temmuz ayının 10'una kadar B barajını geçmiş ve A barajına en yakın sporcular çağırılacak. Birkaç sporcumuza daha yazı gelebilir." dedi.

Nida Eliz Üstündağ'ın 2.10.23 ile bu sezon kariyerinin en iyi derecesini elde etmişti.

Bakan Kılıç, milli yüzücü Üstündağ'ı tebrik etti

Bu arada Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkı elde eden Üstündağ'ı tebrik etti.

Bakan Akif Çağatay Kılıç, yayımladığı kutlama mesajında, şu ifadelere yer verdi:

"Milli yüzücümüz Nida Eliz Üstündağ, derecesiyle güçlü rakiplerini geride bırakarak 200 metre kelebekte 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkı elde etti. Rio yolunda ter dökerek olimpiyatlara katılma hakkı kazanan milli sporcumuz Nida'yı, teknik ekibi ve emeği geçenleri tüm kalbimle tebrik ediyorum. Nida Eliz Üstündağ'a ve olimpiyatlara katılım hakkı elde etmiş tüm sporcularımıza 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda başarılar diliyorum. Milli sporcularımızın Rio'da çıkacakları yarışlarda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceklerine gönülden inanıyorum."

Sıradaki Haber
Cate Campbell'dan dünya rekoru
Yükleniyor lütfen bekleyiniz