Diğer Sporlar

Yüzücüler rekora doymadı

22 Aralık 2014 Pazartesi 12:20 - Son Güncelleme 22 Aralık 2014 Pazartesi 12:21

Aralık ayında yapılan müsabakalarda 105 Türkiye rekoru kırıldı.

2016 Rio Olimpiyatları'na yüksek katılım hedefiyle çalışmalarına devam eden Yüzme Federasyonu, bu ay 105 Türkiye rekorunun kırıldığını duyurdu.

Federasyondan yapılan açıklamada, aralık ayında yapılan müsabakalarda 100'ün üzerinde Türkiye rekoruna imza atıldığı hatırlatıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde ve Turkcell'in sponsorluğunda ortaklaşa yürütülen Türkiye Olimpik Sporcu Hazırlama Merkezi (TOHM) Projesi, ABD'nin Baltimore kentindeki Elit Sporcu Yetiştirme Programı ve Kardeş İller Çalışması'nın etkisinin, bu ay içerisinde elde edilen sonuçlarla kanıtlandığı vurgulandı.

Ay içinde gerçekleştirilen, Dubai'deki Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'nda 21, Amsterdam'daki yarışlarda 6 Türkiye rekoru kıran yüzücülerin, eski federasyon başkanlarından merhum Fahiman Akdağ anısına düzenlenen Türkiye Kısa Kulvar Şampiyonası'nda da 78 rekora daha imza attığı belirtildi. Şampiyonada Fenerbahçeli sporcular 38 rekorla başı çekerken, Galatasaray'ın yüzücüleri 26 rekor kırdığı ifade edildi.

Kırılan rekorların, federasyon tarafından uygulanan projelerin olumlu sonuçlarını çok iyi bir şekilde yansıttığı kaydedilirken, 2015'te daha büyük başarılar için umut verdiği anlatıldı.

Etiketler : Yüzme Federasyonu
Sıradaki Haber
G.Saray namağlup lider bitirdi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz