Diğer Sporlar

Papara SuperMassive Dünya Şampiyonası Ön Eleme Finali'nde

29 Eylül 2020 Salı 17:40 - Son Güncelleme 30 Eylül 2020 Çarşamba 10:58  |  Kaynak : TRT SPOR

Esporda Türkiye'yi Dünya Şampiyonası'nda (Worlds 2020) temsil eden Papara SuperMassive, espor tarihine geçecek günler geçiriyor. Dünya Şampiyonası play-in'de bugün MAD Lions takımını mağlup eden SuperMassive, ön eleme finaline yükseldi.

Türkiye'de esporun yükselişi artık bir herkes tarafından bilinen bir durum. Bugün, gençlerin ilgisi artık net bir biçimde espora yöneliyor ve bu durum devam da edecek. 

Federasyonun kurulması, liselerde ders olarak okutulmasının konuşulması, açılan espor merkezleri, canlı yayınların ulaştığı rakamlar ve son olarak bugün Papara SuperMassive'in Dünya Şampiyonası'nda elde ettiği başarının sosyal medyadaki yankıları...

#SUPWIN isimli bir etiket ile karşılaştıysanız ve bilginiz yoksa, ne olduğunu merak etmişsinizdir. 

Ana hatlarıyla cevaplayalım: Dünyanın en çok izlenen, para ödülü anlamında en çok ödül dağıtan, dünyanın her yerinde takip edilen Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil eden Papara SuperMassive ekibi, bugün itibariyle dünya devlerinin arasına katılma yolunda önemli bir adım attı. 

İlk gün 2'de 2 yapan, sonrasında ivme düşse bile "play-in" yani, ön elemelerde finale yükselen SuperMassive, galip gelmesi durumunda ana tabloya kalacak ve Türkiye'nin espor tarihinde yeni bir dönem başlayacak. 

Çünkü daha önce turnuvaya katılan hiçbir Türk ekibi, bu başarıyı yakalayamadı, ilk turlarda, ilk maçlarda elendiler. Sadece Fenerbahçe Espor takımı formatın biraz daha farklı olduğu yıllarda gruplara kalmayı başarmıştı. 

Başarıyı büyüten etkenlerden bir başkası ise bir Türk ekibinin büyük bir bölge takımına karşı 5 maçlı bir seriyi ilk kez kazanması. 

Dünya Şampiyonası'nın ana tablosuna katılmak demek ise, Güney Kore, Japonya, Çin gibi espor devi ülkelerin temsilcileriyle karşılaşmak, onların oluşturduğu dünya espor gündeminde yer almak demek. 

Papara SuperMassive, yarın Rusya'dan şampiyonaya katılan UOL ile karşı karşıya gelecek. 

Bugünkü başarının ardından ise Papara Supermassive Genel Menajeri Ulaş Gülkirpik ile konuştuk. 

"İlk hedefimiz içinde bulunduğumuz ön eleme aşamasından çıkıp gruplara katılmak." diyen Gülkirpik,

"Oyuncuların hepsine çok zor geçen bir seneden sonra bizlere de kendilerine de bu mutlu anları yaşattıkları için çok teşekkür etmem gerek. Hepimizin teşekkürünü de hakediyorlar diye düşünüyorum. Bizim ile bu mutluluğu paylaşıp, Türkçe League of Legends yayınlarının rekor izleyici sayılarına ulaşmasını sağlayan bütün insanlara da ayrı teşekkürler. Hepsinin yüzlerini daha da güldürmeyi ümit ediyoruz." açıklamalarında bulundu. 

Sıradaki Haber
Kano tutkunlarının vazgeçilmez adresi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz