Diğer Sporlar

Survivor'daki acı kayba son görev...

30 Mart 2015 Pazartesi 23:17 - Son Güncelleme 30 Mart 2015 Pazartesi 23:54

Arthaud için Fransa'nın başkenti Paris'te cenaze töreni düzenlendi.

Fransız televizyon kanalı TF1 için hazırlanan "Dropped" adlı televizyon şovunun Arjantin'deki çekimi sırasında meydana gelen helikopter kazasında ölen sporculardan ünlü yelkenci Florence Arthaud için Fransa'nın başkenti Paris'te cenaze töreni düzenlendi.

Saint-Severin Kilisesi'nde yapılan cenaze törenine Arthaud'un yakınları, Fransa Yelken Federasyonu temsilcileri, sanatçılar, sporcular ve Arthaud'un sevenlerinin oluşturduğu yaklaşık 500 kişilik grup katıldı.

Arthaud için ayrıca 28 Nisan'da Fransa'nın güneyindeki Cannes şehri açıklarındaki Saint-Honorat adasında bir anma töreni yapılacak. Tören sonrası sporcunun vasiyeti üzerine külleri komşu ada Saint-Marguerite'deki mezarlığa gömülecek.

Ölümüyle Fransa'yı yasa boğan 57 yaşındaki Arthaud dünyanın en iyi yelkencileri arasında yer alıyordu. Arthaud, zorlu yelken yarışları arasında kabul edilen Route de Rhum'u 1990 yılında kazanmıştı. Ünlü yelkenci 2009 yılında da "Özgürlüğün Rüzgarı" isimli otobiyografisini yayımlamıştı.

Arjantin'in başkenti Buenos Aires'in kuzeybatısındaki Villa Castelli bölgesinde 9 Mart'ta meydana gelen kazada çarpışan iki helikopterde bulunan 10 kişiden kurtulan olmamıştı. Kazada 3'ü sporcu olmak üzere 8 Fransız vatandaşı ve 2 Arjantinli pilot hayatını kaybetmişti.

AA

Sıradaki Haber
Havuzda 19 madalya
Yükleniyor lütfen bekleyiniz