Diğer Sporlar

Tekvandoda Server ve Azra Avrupa Şampiyonu oldu

04 Ekim 2019 Cuma 21:48 - Son Güncelleme 05 Ekim 2019 Cumartesi 12:24

Avrupa Gençler Tekvando Şampiyonası'nın ilk gününde Türkiye, erkekler 48 kiloda Server Balaban ve kızlar 44 kiloda Azra Çavuş ile 2 altın madalya kazandı.

Avrupa Tekvando Birliği (WTE) tarafından İspanya'nın Marina D'or bölgesinde düzenlenen Avrupa Gençler Tekvando Şampiyonası'nda ilk gün müsabakaları gerçekleştirildi.

45 ülkeden 575 sporcunun mücadele ettiği şampiyonanın ilk gününde erkeklerde 45, 48, 51, 55 kızlarda ise 42, 44, 46 ve 49 kilolarda müsabakalar yapıldı. Şampiyonaya 34 sporcu ile katılan Türkiye'yi ilk gün müsabakalarında 8 sıklette 11'i erkek 5'i kız olmak üzere 16 sporcu temsil etti.

Türkiye, ilk gün müsabakalarında 2 Avrupa Şampiyonluğu birden kazandı. Erkekler 48 kiloda Server Balaban ve kızlar 44 kiloda Azra Çavuş, altın madalyanın sahibi oldu. Sporcular, şampiyonluklarının ardından Ay-yıldızlı bayrakla tur atarken, İstiklal Marşımız İspanya’da 2 kez okundu.

Başkan şahin: Altyapıya verdiğimiz önemin karşılığını alıyoruz

Türkiye olarak gururlu ve sevinçli olduklarını söyleyen Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, "İki sporcumuz ilk gün müsabakalarında 2 altın madalya kazanarak bizleri gururlandırdı. Altyapıya verdiğimiz önemin karşılığı olan bu güzel sonuç gelecekte inşallah onlara büyük başarıların kapısını açacak. Türkiye, olarak gururluyuz, sevinçliyiz. Kalan müsabakalarda da en iyi sonuçları almak istiyoruz" ifadelerini kullandı. 

​Üç gün sürecek şampiyonanın 2. gününde 6 sıklette 9 Türk sporcu madalya mücadelesi verecek. 

Kaynak: DHA

Sıradaki Haber
4. Etnospor Kültür Festivalinin ikinci günü tamamlandı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz