Diğer Sporlar

Türkiye'de atçılık 'dört nala' ilerliyor

14 Şubat 2017 Salı 12:58 - Son Güncelleme 14 Şubat 2017 Salı 13:02

TJK Genel Sekreteri Alakuş: "Sektörde dünyada 9'uncu, Avrupa'da 4'üncü sıradayız."

Türkiye Jokey Kulübü (TJK) Genel Sekreteri Turgut Alakuş, atçılığın her geçen yıl geliştiğini belirterek, "Sektörde dünyada 9'uncu, Avrupa'da 4'üncü sıradayız." dedi.

Alakuş, AA'ya yaptığı açıklamada, son yıllarda gerek Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının gerekse de TJK'nın ülke genelinde sektöre ciddi yatırımlar yaptığını söyledi.

Türkiye'deki hipodromlarda ışıklandırma ve ahır eksikliklerinin ciddi manada giderildiğini anlatan Alakuş, sektörün yatırımlarla daha fazla ivme kazanma potansiyelinin bulunduğunu ifade etti.

Atçılığa ilginin her geçen yıl arttığını vurgulayan Alakuş, "Atçılık, son yıllarda çok gelişen ve büyüyen bir sektör haline geldi. Sektörde dünyada 9'uncu, Avrupa'da 4'üncü sıradayız. Bizde aksayan konu, yetiştiricilik meselesi. Atlarımızın satışını sağlamamız lazım. Atlar el değiştirsin, satılsın, yeni taylar sektöre kazandırılsın istiyoruz. Bunun için de çalışmalar yapıyoruz." diye konuştu.

Sektöre yeni aygırların girmesiyle daha hızlı bir gelişimin beklendiğini aktaran Alakuş, aygırların özel teşebbüse açılmasını ve piyasaya yeni atların sunulmasını hedeflediklerini dile getirdi.

"Birçok ünlünün atı var"

Turgut Alakuş, sektöre toplumun önde gelen kişilerinin de daha fazla ilgi göstermesini beklediklerini kaydetti.

Bazı ünlü isimlerin hipodromlarda koşan atlarının bulunduğuna dikkati çeken Alakuş, "Birçok ünlünün atı var. Daha fazla kişi de at sahibi olmak istiyor. İbrahim Tatlıses, İsmail Türüt, Işın Karaca ve Emre Karayel'in atları, yarışlara katılıyor. Yine başka ünlü isimler de sektöre gelmek istiyor." şeklinde görüş belirtti.

9 ilde hipodrom

Türkiye'de hipodrom bulunan 9 il arasında İstanbul, İzmir, Adana, Kocaeli ve Şanlıurfa'da hem gündüz hem de gece yarışları yapılıyor. Sektörün önemli merkezlerinin başında yer alan Şanlıurfa'da ise haftada iki koşu düzenleniyor.

Ankara, Elazığ, Diyarbakır ve Bursa'da yer alan hipodromlarda ise sadece gündüz koşuları gerçekleşiyor.

Sıradaki Haber
Türkiye'nin sporda madalyası arttı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz