Diğer Sporlar

Türkiye'de bir ilk

09 Ekim 2014 Perşembe 15:17 - Son Güncelleme 09 Ekim 2014 Perşembe 15:21

Türkiye'nin "ilk hokey sahası" Osmaniye'ye yapılıyor.

Spor Genel Müdürlüğü Tesisler Daire Başkanlığı, Türkiye'nin "ilk hokey sahasını" Osmaniye'de yaptırıyor.

Fakıuşağı Mahallesi'nde, soyunma odaları, tel örgüleri, ışıklandırma ve zemin çalışmaları devam eden sahanın, yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, kentteki hokey kulüplerinin, 2002'den beri milli takıma 70 sporcu kazandırdığını, sahanın, kent için ödül anlamına geldiğini söyledi.

Saha sayesinde kentte hokeyin gelişeceğine dikkati çeken Demir, önemli organizasyonlara ev sahipliği yapacaklarını, bu spora ilginin artacağını vurguladı.

Tesisleşme ile daha çok başarılı sporcu yetiştirileceğine inandığını dile getiren Demir, şunları kaydetti:

"Türkiye Hokey Federasyonu organizasyonu ile ülkemizde açık alan ve kapalı alan hokey müsabakaları yapılıyor. Kapalı alan müsabakalar spor salonlarında, açık alan müsabakalar sentetik zeminli futbol sahalarında yapılıyor. Her ilde bu tür sahalar olmadığı için lig maçları federasyonun belirlediği sentetik zeminli sahaların olduğu kentlerde oynanıyor. Hokey sahası olmayışından dolayı kulüplerimiz büyük bir sıkıntı çekiyor. Osmaniye'de hokey 2002 yılından beri aktif oynanıyor. Spor salonlarında ve sentetik zeminli halı sahalarda idmanlarını yapan sporcularımız kısa sürede büyük aşama kaydetti. Kent olarak milli takıma 70 sporcu kazandırdık. Bir dönem milli takımın iskelet kadrosu, sporcularımızdan oluşmaktaydı. Hokey, olimpik bir branş. Kentimize kazandırılacak bu saha ile ulusal ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapmayı ümit ediyoruz."

Demir, kentteki Gençlikspor Erkek Hokey takımının Açık Alan Süper Ligi'ne yükseldiğini, Yahya Mazlum Halk Eğitim Merkezi Kadınlar Hokey Takımı'nın da Kadınlar Salon Birinci Ligi'nde mücadele ettiğini sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber
Türkiye'de bir ilk peşinde
Yükleniyor lütfen bekleyiniz