Diğer Sporlar

Türkiye'den Afganistan sporuna destek

13 Kasım 2015 Cuma 11:34 - Son Güncelleme 13 Kasım 2015 Cuma 11:39

Afganistan'a Türkiye'den Badminton malzemesi gönderildi.

Türkiye Badminton Federasyonu, ülkede sporu geliştirmek isteyen Afganistan Badminton Federasyonu'na malzeme yardımında bulundu.

Afganistan Badminton Federasyonu'nun 25 yaşındaki kadın başkanı Mastoora Arezoo, Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik'i ziyaret etti. Federasyonda gerçekleşen görüşme sonrası Murat Özmekik, Türkiye'nin badmintonda Avrupa ve dünyada üst seviyelere çıktığını söyledi.

İslam, Arap, Türki Cumhuriyetleri, Balkan ve Akdeniz ülkelerinin Türkiye'nin şu anki yerinden istifade etmek istediğini anlatan Özmekik, "Özellikle Afganistan Badminton Federasyonu Başkanı Arezoo ile sporcuları yeni gelişmeye başlıyor. Afgan sporcu ve antrenörlerin eğitimini Samsun'daki kamp eğitim merkezi ve Ankara'da yapmak istiyoruz" dedi.

Türkiye ile Afganistan arasındaki işbirliğinin devam edeceğini dile getiren Özmekik, şöyle konuştu:

"Bizim yurt dışında TBF markasıyla ürettiğimiz malzemelerden, top, raket, raket germe makinesi hibe ettik. Özellikle, Mersin'de yapılacak, senenin son olimpiyat kotasında da Afgan sporcuları misafir edeceğiz. Ankara Keçiören'deki kamp merkezimizin bitiminden sonra, Balkan, Arap ve Türki Cumhuriyetleri'nden badmintondaki gelişimimizden yararlanmak isteyenlere destek vereceğiz. Türki Cumhuriyetleri, İslam ülkeleri ve Balkan ülkelerinden sporcu eğitimi, malzeme yardımı talebi geliyor. Bugüne kadar karşıladık, bundan sonra da devam edeceğiz."

Çevre ülkelerden destek istenildiğini belirten Özmekik, "Avrupa Federasyonu Asbaşkanı, Akdeniz Başkanı olmamızdan dolayı bu ülkeleri desteklememiz gerekiyor. Afganistan bodmintonu özellikle Asya Federasyonu'na bağlı. Orada etkili bir rolü var. Federasyon Başkanı son seçimde asbaşkanlığa aday olmuştu. Kardeş ülkenin uluslararası işbirliğinde de yanında yer alıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

"Yardıma ihtiyacımız var"

Afganistan Badminton Federasyonu Başkanı Mastoora Arezoo ise işbirliğinden dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin Afganistan ile geçmişten beri iyi ilişkilere sahip olduğunu anlatan Arezoo, şunları kaydetti:

"Bizim hükümetimiz de ilişkilere önem veriyor. Afganistan'da bilindiği gibi 45 yıllık bir savaş var. Özellikle bayanlar için yaşam problemli. Ülkemizde badmintonu geliştirmek için çalışıyoruz. Bunun için diğer ülkelerin yardımlarına ihtiyacımız var. Kendi başımıza başaramayız. Bu nedenle buraya geldim."

Arezoo, Türk Federasyonu'na talepleri daha önce ilettiğini belirterek, "Her gittiğimiz ülkede Murat Özmekik ile karşılaşıyorduk. Taleplerimizi dile getirmiştik ve önceden kabul etmişlerdi. Top, raket, germe makinesi çok pahalı. Türkiye kabul etti. Türk Federasyonuna teşekkür ederim. Türk badmintonu iyi bir seviyede. Türkiye'nin tecrübesinden yararlanmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

İkili kamp taleplerinin de olumlu karşılandığını ifade eden Arezoo, sporcularının gelecek ay Mersin'deki turnuvaya katılacağını bildirdi.

Afgan yönetici, Türkiye'ye ikisi kadın 4 sporcu göndereceğini belirterek, "Bu turnuvada sporcularımın iyi tecrübe edineceğine inanıyorum. Bugünden itibaren Afganistan ve Türkiye badmintonundaki ilişkiler ivme kazanacak. İyi sporcularımız var ve eminim ki hızlıca gelişecekler. Buradan memnun ayrılıyoruz. Murat Bey her zaman yardıma ihtiyacımız olduğunu sorar. Sanıyorum yardımları devam edecek. Bundan sonra da sürekli irtibat halinde olacağız" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Görme engellinde Olimpiyat için büyük hedef
Yükleniyor lütfen bekleyiniz