Diğer Sporlar

Türkiye'den badmintonda büyük başarı

14 Nisan 2014 Pazartesi 13:42 - Son Güncelleme 14 Nisan 2014 Pazartesi 13:47

Türk Milli Takımı sporcuları 1 gümüş, 3 bronz madalya kazandı.

Badmintonda 2016 Rio de Janeiro Olimpiyat Oyunları'na katılma mücadelesi veren Türk Milli Takımı sporcuları, Hırvatistan International Series Turnuvası'nda 1 gümüş, 3 bronz madalya kazandı.

Türkiye Badminton Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, 10-13 Nisan tarihlerinde Hırvatistan'da düzenlenen ve olimpiyatlar için puan veren turnuvada, tek bayanlarda Özge Bayrak, finalde Danimarkalı rakibine yenilerek ikinci olurken, Neslihan Yiğit ise üçüncülüğü elde etti.

Çift bayanlarda Özge Bayrak-Neslihan Yiğit ve karışık çiftlerde Ramazan Öztürk-Neslihan Kılıç, üçüncü olarak bronz madalyayı boynuna taktı.

Federasyon başkanı Murat Özmekik, 2016'da yapılacak olimpiyatlara sporcu göndermeyi amaçladıklarını belirterek, bu yolda alınan başarıdan dolayı milli sporcuları tebrik etti.

Özmekik ayrıca, kendilerine destek veren Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan'a teşekkür etti.

Bakan Kılıç, Badminton Milli Takımı'nı kutladı

Bu arada Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, International Series Turnuvası'nda gösterdiği başarıdan dolayı Badminton Milli Takımı'nı kutladı.

Bakan Kılıç, yayımladığı kutlama mesajında, 10-13 Nisan tarihlerinde Hırvatistan'da düzenlenen turnuvada, 1 gümüş, 3 bronz madalya kazanan Badminton Milli Takımı'nı tebrik etti. Kılıç, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Madalya kazanma başarısını gösteren Badminton Milli Takımımızın sporcularını tüm kalbimle tebrik ederim. Ayrıca, 2016 yılında Rio'da organize edilecek Yaz Olimpiyat Oyunları'na katılım yolunda ter dökecek sporcu kardeşlerime de müsabakalarında başarılar dilerim."

Sıradaki Haber
"Finalin günahı olmaz"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz