Diğer Sporlar

1 ay sonra antrenmanlara başlayacak

06 Ocak 2016 Çarşamba 13:38 - Son Güncelleme 06 Ocak 2016 Çarşamba 11:41

Milli tekvandocu Servet Tazegül, bir ay sonra antrenmanlara başlayacak.

Milli tekvandocu Servet Tazegül, yaklaşık 7 aydır ayak bileğinde sağlık sorunu yaşamasına karşın, 2016 Rio Olimpiyatları kota mücadelesi için ameliyatı geciktirdiğini söyledi.

Ameliyat sonrasında hastanedeki odasında basın mensuplarıyla bir araya gelen Servet Tazegül, olimpiyat kotası aldıktan sonra doktorlarla ameliyat konusunda araştırma yaptıklarını belirtti. Servet, "Yaklaşık 7 aydan bu yana ayak bileğimde sıkıntı yaşıyordum. Kota alabilmek için ameliyat olmamayı tercih ettim" dedi.

Milli sporcu, ameliyatla bileğinden 4 parça çıkarıldığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Ayak bileğimin kilitlenmesinin nedeni bu parçalarmış. Beş-altı aydır acı çekerek müsabaka yapıyordum. İnşallah bundan sonra ağrım olmayacağına inanıyorum. Olimpiyatlara hazır olacağımı düşünüyorum. Yoksa bu riski almazdım. Toparlanacağıma inanıyorum."

Olimpiyat kotasını alana kadar zor bir süreçten geçtiğini anlatan Servet, "Hedef zaten belliydi. Hedefim olmasaydı bu acıları çekmezdim. İnşallah Rio'da kürsüye çıkmayı hedefliyorum. Rengi de altın olur" ifadelerini kullandı.

Metin Şahin

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Servet'in uzun bir süredir acı çekerek maçlara çıktığını anlattı. Şahin, "Herkes, 'Servet neden maç kaybediyor' diyordu ama arka planda onun da bir insan olduğunu kimse düşünmedi" değerlendirmesini yaptı.

Başkan Şahin, Servet'in büyük fedakarlıklar yaptığını vurgulayarak, "Tek hedef, Rio Olimpiyat Oyunları'na doğrudan gitme hedefiydi. Daha önce ameliyat olsaydı bu hedefi engellenebilirdi. Acılara katlanarak bu süreci iyi atlattı. Bu ameliyat onun daha rahat ve sağlıklı hareket etmesine vesile olacak. 2012'de olduğu gibi 2016 yılında da en iyi dereceyi yapma gayreti içinde olacak" şeklinde görüşlerini aktardı.

Servet Tazegül'ü ameliyat eden Prof. Dr. Ali Öznur ise operasyonun başarılı geçtiğini ve milli sporcunun gün içinde taburcu edileceğini söyledi.

Öznur, Servet'in olimpiyatlara yetişeceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Gayet başarılı bir operasyon geçirdi. Olimpiyatlara kesinlikle yetişecek. Morali çok iyi, hasta gibi görünmüyor. Türkiye'nin gururu olacak ve tekrar başarıları yakalayacak. Ayağıyla ilgili sorunu kalmadı. Bir hafta kadar dinlenmesi gerekiyor. Sonrasında sağlık ekibiyle oturup konuşuruz."

Öte yandan milli tekvandocu Servet Tazegül'ün bir ay sonra antrenmanlara başlayabileceği paylaşıldı.

Sıradaki Haber
Milli tekvandocu ameliyat oldu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz