Diğer Sporlar

17 yaşında Avrupa Şampiyonu oldu

21 Şubat 2022 Pazartesi 11:00 - Son Güncelleme 21 Şubat 2022 Pazartesi 11:36  |  Kaynak : TRT SPOR

İstanbul'da Avrupa Muaythai Şampiyonası heyecanı yaşandı. 91 kilo kategorisinde mücadele eden 17 yaşındaki Osman Furkan Karakaya, Avrupa şampiyonu oldu.

İstanbul'da Avrupa Muaythai Şampiyonası düzenlendi. İstanbul Gazanfer Bilge Spor Salonu'nda yapılan şampiyonada 38 ülkeden 650 sporcu katıldı.

91 kilo kategorisinde mücadele eden 17 yaşındaki Osman Furkan Karakaya, Avrupa şampiyonu oldu. Genç sporcunun yeni hedefi ise Dünya şampiyonu olmak. 

Haftanın 6 günü ortalama 3 saat antrenman yaparak şampiyonaya hazırlanan Amasya Gençlik Merkezi Kulübü sporcusu Karakaya, şunları ifade etti:

"Zorlu bir antrenman sürecinden geçtik. Elimizden gelenin en iyisini yapıp, şampiyon oldum. Önümüzdeki hedefim, Türkiye şampiyonasında tekrar Türkiye Şampiyonu olup, Malezya’da yapılacak olan Dünya Şampiyonası'nda tekrar ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek.” 

Karakaya’nın antrenörü Mustafa Kaya da “Hedeflermiz, önümüzde Türkiye ve Malezya’da yapılacak olan Dünya Şampiyonası var. Hazırlıklarımız devam ediyor. Allahın izniyle en iyi şekilde ülkemizi oralarda temsil edip, en iyi dereceleri alacağız” ifadelerini kullandı.
 

Sıradaki Haber
Karatede 1 altın, 1 bronz madalya
Yükleniyor lütfen bekleyiniz