Diğer Sporlar

4 sporcumuz finalde

01 Mayıs 2014 Perşembe 21:32 - Son Güncelleme 01 Mayıs 2014 Perşembe 21:33

Avrupa Karate Şampiyonası sürüyor.

49. Avrupa Karate Şampiyonası'nda, Türk Milli Takımı'ndan, erkeklerde Enes Erkan ve Gökhan Gündüz, bayanlarda da Merve Çoban ve Serap Özçelik finale yükseldi. 4 Türk sporcu 3 Mayıs Cumartesi günü final mücadelesi yapacak.

Türkiye Karate Federasyonu'ndan yapılan yazılı açıklamada, Finlandiya'nın Tampere kentinde başlayan 49. Avrupa Karate Şampiyonası'nın ilk gününde 4 sporcunun finale çıktığı belirtildi.

Şampiyonanın ilk gününde bireysel kata ve kumite müsabakaları yapıldı. Türk karateciler dört kategoride finale çıktı. 3 Türk sporcu ise bronz madalya mücadelesi verecek.

Erkekler ferdi artı 84 kiloda Enes Erkan ilk finalist Türk sporcu oldu. Enes, ilk turda Hırvat Vinka Glavanovic'i 2-1, ikinci turda da Ukraynalı Yevhen Motovylin'i 7-1 mağlup etti. Grup finalindeki rakibi Sırp Emir Bitevic maça çıkmayınca, Enes Erkan finale yükselmeyi başardı. Başarılı Türk karateci, Azeri Şahin Atamov ile karşılaşacak.

Erkekler ferdi 84 kiloda Gökhan Gündüz de ilk turu bay geçti. Gökhan sonrasında, Sırp Milos Jovanovic, Sloven Jahic Harris ve Almanya adına mücadele eden Mehmet Bolat'ı yendi. Grup finalinde Hollandalı Timoth Pedersen'i mağlup eden Türk sporcu finalde Yunan Georgios Tzanos'un rakibi oldu.

- Bayanlar

Bayanlar 68 kiloda mücadele eden Merve Çoban, ilk turu bay geçtikten sonra ikinci turda İtalyan Chiara Zuanon'u 1-0, üçüncü turda da Avusturyalı Alisa Buchinger'i 4-1 hakem kararıyla yenmeyi başardı. Grup finalinde İspanyol Cristina Gonzalez Vizcaino'yu son 45 saniyede aldığı iki puan ile mağlup eden Türk karateci altın madalya için mücadele etme hakkı kazandı. Merve Çoban şampiyonluk için Rus Inga Sheroziya ile karşılaşacak.

Bayanlar 50 kiloda Serap Özçelik, ilk turda Fransız Sophia Bouderbane'yi 7-1'lik sonuçla geçti. Serap, ikinci turda Almanya adına mücadele eden Türk karateci Duygu Buğur'u 8-0 teknik nakavtla mağlup etti. Üçüncü turda Karadağlı Ana Draskovic'i 4-0 ile geçen başarılı karateci, grup finalinde İsveç adına şampiyonaya katılan Gülşah Akdağ ile mücadele etti. Gülşah Akdağ'ı 2-0 yenen Serap Özçelik, finale çıkan dördüncü Türk sporcu oldu. Türk sporcu, finalde Avusturyalı Bettina Plank ile mücadele edecek.

Bu arada, erkekler katada Mehmet Yakan, bayanlar katada Dilara Bozan ve erkekler kumite 75 kiloda Serkan Yağcı 3 Mayıs Cumartesi günü üçüncülük maçına çıkacak.

Şampiyonada yarın takım kata ve takım kumite müsabakaları yapılacak.

Sıradaki Haber
İlk gün 1 bronz geldi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz