Diğer Sporlar

Altın madalya için bacaklarına güveniyor

06 Eylül 2016 Salı 11:57 - Son Güncelleme 06 Eylül 2016 Salı 09:09

Konyalı milli tekvandocu Bilal Çiloğlu, altın madalyayı hedefliyor.

Konyalı milli tekvandocu Bilal Çiloğlu,16-18 Eylül'de İspanya'nın Malaga kentinde düzenlenecek Gençler Avrupa Şampiyonası'nda altın madalyayı hedefliyor.

Konya'da 6 yıl önce okulunda yapılan judo seçmelerine katılan ve performans testlerinde başarılı olamadığı için takıma alınmayan Bilal Çiloğlu, azmi ve antrenmanlarda gösterdiği performans ile hocasının dikkatini çekmeyi başardı.

Türkiye ve uluslararası müsabakalarda birçok önemli başarı elde eden milli judocu Bilal, 16-18 Eylül'de İspanya'nın Malaga kentinde oynanacak Gençler Avrupa Şampiyonası'nda altın madalyayı hedefliyor.

Milli sporcu Bilal Çiloğlu, 6 yıl önce judoya başladığını ifade etti.

Girdiği testlerde başarısız olduğu için takıma seçilemediğini ancak judoyu çok sevdiğinden dolayı antrenöründen habersiz çalışmalara devam ettiğini belirten Bilal, katıldığı ilk turnuvada altın madalya aldığını anımsattı.

- "Favori sporcular arasındayım"

Bilal, 4 yıldır milli takımda ter döktüğünü, en son yarıştığı 3 uluslararası turnuvadan ikisinde altın madalya kazandığını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Bu sene Türkiye Şampiyonaları'nda iyi bir başlangıç yaptım. Büyükler ve gençlerde Türkiye şampiyonu oldum. Büyükler Avrupa Kupası'nda ise altın madalya aldım. İspanya'nın Malaga kentinde Gençler Avrupa Şampiyonası düzenlenecek. Gösterdiğim başarılardan dolayı dünyada ilk 5 sporcu içerisindeyim. Bacaklarımı çok iyi kullanıyorum. Karşılaşacağım rakiplerden boyum ve bacak boyum uzun. Bu durum bana avantaj sağlıyor."

Yaşının küçük olmasının diğer sporculara göre avantaj olduğunu aktaran Bilal, "Yaşı ilerleyen sporculara göre daha çok başarı elde etmek istiyorum. Ayrıca onlardan teknik ve taktik olarak daha çok başarılıyım. Turnuvada en çok İtalya, Belarus, Rusya ve Moldova'lı rakiplerim zorlu ancak o maçlara hazırım. Avrupa Şampiyonasında geçen sene 3. olmuştum, bu yıl şampiyon olmak istiyorum." diye konuştu.

- "Bayrağımızı gururla taşımak istiyoruz"

Antrenör Hakan Aydoğan da oyuncularının turnuvalara iyi hazırlandığını belirterek, "Bilal Çiloğlu şampiyonluk adaylarından birisi. İnşallah Konya'mıza bir altın madalya daha kazandırır. Bunu başaracak kapasitede ve güçte bir sporcu. Kendisine güveniyoruz. Orada bayrağımızı gururla taşımak ve madalyayla kazanmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Badmintonda 14 madalya
Yükleniyor lütfen bekleyiniz