Kategoriler
Futbol
Detay
Basketbol
Voleybol
Motor Sporları
Tenis
Diğer Sporlar
EURO-2024
2026 Dünya Kupası
2024 Paris Olimpiyat Oyunları
Video Galeri
Diğer Sporlar

Babasına özendi, Avrupa şampiyonu oldu

25 Şubat 2016 Perşembe 11:02

Erzurumlu Tuğçe Yamanoğlu, küçük yaşta Avrupa şampiyonluğu derecesine ulaştı.

Erzurumlu minik tekvandocu Tuğçe Yamanoğlu, antrenör babasına özenerek başladığı tekvandoda kısa sürede Avrupa şampiyonluğuna ulaşma başarısı gösterdi.

Aynı zamanda başkanlık görevini üstlendiği Erzurum Gelişim Spor Kulübü'nde tekvando antrenörlüğü yapan babasına özenerek, 3 yıl önce bu spora başlayan 11 yaşındaki Yamanoğlu, Antalya'da 21-22 Şubat'ta düzenlenen ve 15 ülkeden yaklaşık 250 sporcunun katıldığı Avrupa Minikler Tekvando Şampiyonası'nda kilosunda altın madalya kazanarak Avrupa şampiyonu oldu.

Şampiyona dönüşü babası ve antrenörü Murat Yamanoğlu ile elde ettiği başarısını ve hedeflerini AA'ya değerlendiren Yamanoğlu, ilk şampiyonluğun gururunu yaşadığını dile getirdi.

Tekvandoya babasına özenerek başladığını ve onun disiplinli çalıştırmasıyla bu başarıyı elde ettiğini ifade eden minik tekvandocu, şunları söyledi:

"Spora başladığımda antrenmanlarda babamdan çok darbe yedim. Antrenörüm hem babam hem hocam, onun sayesinde buralara geldim. 48 kiloda Avrupa şampiyonu oldum. Antalya'da Türk bayrağını dalgalandırdım. Çok mutluyum, kimse bu kadar mutlu olamaz herhalde. Beni bu yerlere getirdiği ve mutluluğu yaşattığı için antrenörüme yani babama çok teşekkür ederim."

Yamanoğlu, Avrupa şampiyonluğunu Erzurum'a ve ülkesine kazandırmaktan çok büyük bir gurur ve mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Hedefim çok çalışarak dünya ve olimpiyat şampiyonu olmak. Bu madalyayı şehit olan asker ve polislerimize armağan ediyorum" ifadelerini kullandı.

Çifte mutluluk yaşadı

Şampiyon sporcunun babası ve antrenörü Murat Yamanoğlu ise Tuğçe'nin başarısıyla hem baba hem de antrenör olarak çifte mutluluk yaşadığını belirtti.

Kızının başarısıyla gurur duyduğunu ancak bir antrenör olarak tüm sporcularına aynı şekilde yaklaştığına işaret eden Yamanoğlu, "Tuğçe'nin kızım olmasından dolayı diğer sporculardan bir farkı olmadı. Bir antrenör için bütün sporcuları evlatlarıdır, bütün sporcular için de antrenörleri babalarıdır" şeklinde görüşlerini aktardı.

Zorlu koşullara rağmen gelen şampiyonluk

Yamanoğlu, Tuğçe'nin başarısının birçok imkansızlığa rağmen elde edilmiş olması nedeniyle ayrıca değerli olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

"Biz hiçbir imkanımız olmadan bu başarıyı kazandık. Diğer ülke ve kulüplerin sporcuları sponsorlarından aldıkları destekle uçakla ya da farklı yollarla müsabakanın yapılacağı yere günler önce gidiyor ve dinlenme fırsatı buluyor. Müsabaka öncesi yaklaşık 2 gün dinlenmemiz gerekirken Erzurum'dan 25 saatlik yol gidip dinlenmeden ertesi gün müsabakaya katıldık. Sonuçta kızımız 48 kiloda Avrupa şampiyonu oldu. Bunun için çok mutluyum. Erzurum ve ülkemiz için hayırlı olsun."

Etiketler: antrenörAvrupa şampiyonluğuErzurumminik tekvandocuTekvandoTuğçe Yamanoğlu