Diğer Sporlar

Bir Dünya şampiyonluğu daha

08 Kasım 2014 Cumartesi 19:13 - Son Güncelleme 09 Kasım 2014 Pazar 00:50

Enes Erkan, İranlı Sajad Ganjzadeh'ı 5-4 yenerek dünya şampiyonu oldu.

Almanya'nın Bremen kentinde düzenlenen 22. Dünya Karate Şampiyonası'nda +84 kiloda milli sporcu Enes Erkan, İranlı Sajad Ganjzadeh'ı 5-4 yenerek dünya şampiyonu oldu.

"Şu anda mutluluğum tarif edilemez"

Almanya'nın Bremen kentinde düzenlenen 22. Dünya Karate Şampiyonası'nda artı 84 kiloda İranlı rakibini yenerek altın madalya kazanan Enes Erkan, "Şu anda mutluluğum tarif edilemez. Üst üste ikinci kez dünya şampiyonluğunu elde ettim" dedi.

ÖVB Arena'daki madalya töreninin ardından açıklamalarda bulunan Erkan, verdiği emeğin karşılığını aldığı için mutlu olduğunu söyledi.

Finalde İranlı Sajad Ganjzadeh'ye karşı zorlandığını dile getiren Erkan, "Daha önce bir hazırlık maçında beni mağlup etmişti. Genç bir arkadaşımız inanıyorum ki dünya şampiyonu olacaktır. Çünkü çok iyi bir karateci ama ben de şampiyon olmak istiyordum. Burada da çok isteyen kazandı" ifadelerini kullandı.

"Şu anda mutluluğum tarif edilemez. Üst üste ikinci kez dünya şampiyonluğunu elde ettim" diyen Erkan, şöyle devam etti:

"Emeklerimizin, çalışmalarımızın karşılığını aldık. Federasyonumuz, devletimiz, kulübüm Sakarya Büyükşehir Belediyesi bize son derece destek çıkıyor. Buralarda başarılar elde etmek için bize herkesin desteği vardı. Buradan herkese teşekkür ediyorum. Bu destek devam ettiği sürece başarılarımızı sürdüreceğiz. Bizden sonraki neslin de bunu yapacağına inanıyorum. Gençlerimizde bu potansiyel var."

Burnunun kanadığı görülen Erkan, kırık olup olmadığına ilişkin soruya, "Şu anda ağrı sızı hissetmiyorum. Kan durmuyor. Kırık olduğunu düşünmüyorum" yanıtını verdi.

Madalya töreni sırasında İranlı rakibiyle ne konuştuğunun sorulması üzerine Erkan, "Hala puanı savunuyordu. 'Ben alttan vurdum sen üstten vuramadın' diyordu da o işler geçti şampiyon belli" diye konuştu.

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan ise Enes Erkan ve Serap Özçelik'in şampiyonluğundan dolayı sevinçli olduğunu belirterek, "Dikkat ederseniz sporcularımızın hepsi derece alabilecek durumdaydı. Yarın takım müsabakaları var. Orada da inşallah şampiyon oluruz. Ümit ederim bundan sonra çok daha başarılı olacağız" ifadelerini konuştu.

Hedeflere ulaşılıp ulaşılamadığına ilişkin soru üzerine Delihasan, "Buraya gelmeden 'size 2 tane altın verecekler 'deseler razı olurduk. Şunu gördük takımımızın potansiyeli çok daha fazla. Başarılı olmak zor başarıyı korumak daha zor. Biz başarıyı korumaya devam ediyoruz" değerlendirmesini yaptı.
 

İLGİLİ VİDEOLAR

Sıradaki Haber
Serap Özçelik Dünya Şampiyonu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz