Diğer Sporlar

Birinci olmayınca gözyaşlarını tutamadı

21 Mart 2015 Cumartesi 16:36 - Son Güncelleme 21 Mart 2015 Cumartesi 16:44

Karatede altın madalyayı kaçıran Tuba Yakan, törende gözyaşlarına boğuldu.

50. Avrupa Karate Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanan milli sporcu Enes Erkan, üst üste üçüncü şampiyonluk hedefine ulaşamadığı için üzgün olduğunu belirtti.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen organizasyonda, erkekler kumite +84 kilodaki final mücadelesinde Sırp Slobodan Bitevic'e yenilerek gümüş madalyada kalan Erkan, Bakü'de yapılacak 1. Avrupa Oyunları'nda altın madalya sözü verdi.

Milli sporcu Erkan, "Art arda üçüncü şampiyonluğu kazanarak büyük bir başarıya imza atmak istiyordum. Belki bunun baskısından rahat bir maç yapamadım ama ikincilik ve gümüş madalya da iyidir. Buna şükürler olsun. İnşallah haziran ayında yapılacak 1. Avrupa Oyunları'nda gümüş madalyayı altın madalyaya çevireceğim. Buradan Türk halkına söz veriyorum. İnşallah oradan halkıma altın madalyayı getireceğim" diye konuştu.

Erkek Kumite Milli Takımı'nın yarın Fransa'ya karşı altın madalya mücadelesi vereceğini anımsatan Erkan, "O maçı almak istiyoruz. İnşallah altın madalyayı kazanırız" dedi.

Kadınlar kumite +68 kiloda gümüş madalya elde eden Meltem Hocaoğlu ise "Çok çalıştım. Şampiyonluğu gerçekten çok istiyordum, bu sefer nasip olmadı. Umarım bu kadar çalışmamın karşılığını Avrupa Oyunları'nda alırım" ifadelerini kullandı.

Tuba Yakan gözyaşlarını tutamadı

Kadınlar kumite 55 kiloda gümüş madalyada kalan 2013 Avrupa Şampiyonu milli sporcu Tuba Yakan, madalya töreninde gözyaşlarını tutamadı. Yakan, "Şampiyonluğa çok yakındım ama elimden kaçırdım" dedi.

Şampiyonluğu çok istediğini, iyi bir motivasyonla maça çıktığını anlatan Yakan, "Elimden geleni yaptım. Burada birincilik kürsüsüne çıkmayı, İstiklal Marşı'nı söyletmeyi çok istiyordum. Geçen sene derece alamamıştım. İnşallah, 1. Avrupa Oyunları'nda şampiyonluğu hedefliyorum" ifadelerini kullandı.

Türkiye adına bronz madalya mücadelesine çıkan 4 sporcu arasında Avrupa üçüncülüğünü kazanan tek isim Uğur Aktaş ise ferdi olarak Avrupa şampiyonasında ilk kez mücadele ettiğini vurguladı.

Aktaş, "Bugünkü rakibim çok başarılı bir sporcuydu. Çok şükür, onu yendim ve üçüncü oldum. 19 yaşında ülkeme üçüncülük madalyası kazandırdım. Bundan sonra daha fazla çalışarak eksiklerimi kapatmak istiyorum. Artık 1. Avrupa Oyunları'na hazırlanacağız. Orada da hedefim, şampiyon olmak" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Karatede 4 madalya birden
Yükleniyor lütfen bekleyiniz