Diğer Sporlar

Edirne'de Uluslararası Judo Şampiyonası heyecanı

16 Kasım 2021 Salı 16:32 - Son Güncelleme 16 Kasım 2021 Salı 16:52  |  Kaynak : AA

Uluslararası Judo Şampiyonası, 7 ülkeden 500 sporcunun katılımıyla Edirne'de başladı. Açılış seremonisinde konuşan Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz, Türkiye'nin judoda her geçen gün güzel başarılar elde ettiğini söyledi.

Mimar Sinan Spor Salonu'nda düzenlenen "Uluslararası Judo Şampiyonası"nın açılış seremonisi yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sporcular geçiş yaptı.

Federasyon Başkanı Huysuz, burada yaptığı konuşmada, organizasyona Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan, Türkmenistan, Bulgaristan, Yunanistan, Romanya ve Ukrayna'dan 500 judocunun katıldığını söyledi.

Şampiyonanın Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşu etkinlikleri kapsamında düzenlenmesinin anlamlı olduğunu ifade eden Huysuz, "Federasyonumuzun ve kulüplerimizin desteğiyle güzel bir faaliyet gerçekleştirdik. Olimpik takımın dışında ilk defa bu şekilde uluslararası bir faaliyet yapmış olduk. Türk judosu her geçen gün güzel başarılar elde ediyor. Bu başarıların artması için çalışmalarımız devam ediyor." diye konuştu.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak da Bakanlık ve Federasyonun katkılarıyla judo branşının geliştiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Altyapıya verilen önemle beraber sporun tabana yayılması sağlanmış, sporcu sayıları ve spor yapan vatandaşlar, faal sporcu sayısında, lisanslı sporcu sayılarında ve spor kulüpleri sayısında ciddi artışlara neden oldu. Spor alt yapısında yapılan bu yatırımlar son yıllarda meyvelerini vermeye başlamış, özellikle uluslararası alanda sporcularımız büyük başarılar elde etmişlerdir."

Türkiye Judo Federasyonu ile Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde Mimar Sinan Spor Salonu'nda düzenlenen organizasyonda 11 ile 25 yaş arasındaki sporcular; minik, yıldız, ümit, genç ve büyükler kategorilerinde mücadele ediyor.

Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan, Türkmenistan, Bulgaristan, Yunanistan, Romanya ve Ukrayna'dan 500 judocunun katıldığı organizasyon, 19 Kasım'da sona erecek.

Sıradaki Haber
25. Dünya Karate Şampiyonası heyecanı başlıyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz