Diğer Sporlar

Elif Akyüz beşinci kez dünyayı istiyor

02 Mart 2015 Pazartesi 16:13 - Son Güncelleme 02 Mart 2015 Pazartesi 17:54

Milli wushucu Akyüz, beşinci altın madalyaya ulaşmayı hedefliyor.

Wushuda dört kez dünya şampiyonu olan milli sporcu Elif Akyüz, beşinci dünya şampiyonluğunu kazanmayı hedefliyor.

Akyüz, AA'ya yaptığı açıklamada, Nisan ayında düzenlenecek Türkiye Şampiyonası'nın hazırlıklarını sürdürdüğünü söyledi.

Sabah akşam antrenman yaptığını belirten Akyüz, "Aynı zamanda okulu da idare etmeye çalışıyorum. Şampiyona sonrasında Kasım ayında Endonezya'da Dünya Şampiyonası var. Aslında onun için çok çalışıyoruz. Üst stilden katılacağım, o yüzden her gün Çinli hocalarımla çalışıyorum" ifadesini kullandı.

"2020 Olimpiyatları'na kadar bütün dünya şampiyonalarında birinci olmayı hedefliyorum" diyen Akyüz, "2020'deki olimpiyatlara da inşallah kardeşlerim ve ben gideceğiz. Bu yüzden hepimizin olimpiyat şampiyonu olmasını istiyorum" şeklinde konuştu.

Akyüz, okula gittiğinde akşam 4, gitmediğinde de gündüz 8 saat çalışma imkanı bulduğunu dile getirerek, daha çok, zorlayan hareketlere odaklandığını kaydetti.

Kardeşleriyle çalıştığını aktaran Akyüz, "Hocalarım bana daha çok destek oluyor çünkü önümde zorlu şampiyonalar var ve kendimden büyüklerle yarışacağım. Bu yüzden öncekinden daha çok çalışıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

"Umuyorum, 2015 de en az 2014 kadar iyi olur"

Elif Akyüz, okul, spor ve ailenin ayrı ilgi istediğini ancak en çok okuluna zaman ayırmaya çalıştığını belirterek, doktor olmak istediğini söyledi.

Dünya Şampiyonası olduğu için herkesin kendisinden beklentileri olduğuna dikkati çeken Akyüz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Onun için de çok çalışıyorum. Aslında çok zorluyor. Bazı sakatlıklarım oluyor ama yine de kendimi zorluyorum, Allah da yardım ediyor. 2014, benim en iyi yılımdı. İki dünya birinciliği, bir dünya ikinciliği, gençlik olimpiyatlarında da ikincilik aldım. Yani en iyi yılımdı. Umuyorum ki 2015 de en az 2014 kadar iyi olur. Bir dünya şampiyonası var ama onda da en iyi dereceyi almaya çalışacağım."

Akyüz, kardeşlerinin de dünya şampiyonu olduğunu anımsatarak, hata yaptıklarında birbirlerine destek olduklarını aktardı.

Evde de çok fazla vakit geçirmeye çalıştıklarını dile getiren Akyüz, "Film izlemek gibi ama yine de antrenman salonunda geçirdiğimiz vakit daha çok" dedi.

"Zeynep Akyüz, Türkiye'nin idolü"

Dünya şampiyonu kardeşi Zeynep Makbule Akyüz'le arada tartıştıklarını da belirten Elif Akyüz, "Diyelim, hareketini yanlış yaptı. Ona söylüyorum, o da 'sen mi daha iyi biliyorsun' diyor. Hocaya soruyoruz, o şekilde birbirimize kızıyoruz. Benim bildiğim hareketler var, onun profesyonel olduğu yerler var. O yüzden bazı yerlerde anlaşıyoruz ama çatıştığımız da oluyor" şeklinde konuştu.

Akyüz, annesinin antrenörleri olduğunu, o nedenle diğer öğrencilerden daha çok baskı uyguladığına işaret ederek, kardeşleriyle yaptığı antrenmanların daha rahat ve eğlenceli geçtiğini söyledi.

Şampiyon olduğu halde günde 8 saat çalıştığını vurgulayan Akyüz, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu sporu yapacak insanların daha çok çalışması gerekiyor. Her gün çalışsınlar. Zaten wushu öyle bir spor ki ne kadar çalışırsan o kadar ilerlersin. Aslında her spor öyle ama wushuya biraz daha ilgi göstermeleri gerekiyor. Severek yaparlarsa daha da çok ilerlerler. Dört kardeşiz, hepsinin önemli başarıları var. Zeynep, Türkiye'nin idolü. Diğer kardeşim de ayrı dalda idol. Çok başarılı buluyorum kendilerini. Diğer şampiyonalarda da dünya şampiyonu olacaklar, ona yürekten inanıyorum. Bazen onları örnek aldığımı bile söyleyebilirim."

Etiketler : AkyüzElifWushu
Sıradaki Haber
Karate Milli Takımı zirvede tamamladı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz