Diğer Sporlar

Genç milli judoculardan 2 madalya

07 Ekim 2021 Perşembe 19:00 - Son Güncelleme 07 Ekim 2021 Perşembe 19:04  |  Kaynak : DHA

İtalya'nın Olbia kentinde düzenlenen Gençler Dünya Judo Şampiyonası'nın ikinci gününde erkekler 73 kiloda Umalt Demirel gümüş, kadınlar 57 kiloda ise Özlem Yıldız bronz madalya kazandı.

Gençler Dünya Judo Şampiyonası, İtalya'nın Olbia kentinde ikinci gün müsabakalarıyla devam etti. Erkekler 73 kiloda Umalt Demirel, ilk turda Azerbaycanlı Narmian Mirzayev'i ipponla, ikinci maçta Avusturyalı Samuel Gassner'i waza-ari ile üçüncü turda Rus Kantemir Khazhmetov'u, çeyrek finalde Sloven Jus Mecilosek'yi yarı finalde Fransız Joan-Benjamin Gaba'yı altın skorda ipponla (3 shido) ile yenerek finalde Romen Adrian Sulca ile altın madalya maçına çıktı. Rakibine yenilen Demirel, gümüş madalya ile dünya ikincisi oldu.

57 kiloda mücadele eden Özlem Yıldız ilk turu maç yapmadan geçerken, ikinci maçında Mogol Namuundalai Altankhundaga'yı, üçüncü turda Letonyalı Anastasija Sokirjanska'yı, çeyrek finalde Avusturyalı Lisa Grabner'i ipponla yenerek yarı finale çıktı. Yıldız, bu turda Rus Ksenlia Galitskaia'ya yenildi ve bronz madalya için İtalyan Veronica Toniolo'ya ile yaptığı müsabakayı altın skorda ipponla (3 shido) kazanarak üçüncülük kürsüsüne çıktı.

63 kiloda Ayten Mediha Yeksan üçüncü maçında, 57 kiloda Hasret Bozkurt ve 63 kiloda Habibe Afyonlu ikinci turda rakiplerine yenildiler.

Şampiyonada yarın erkekler 90 kiloda Ömer Kemal Aydın ve Ahmet Çuhadar mücadele edecek.  

Sıradaki Haber
Genç milli kick boksçu, gözünü dünya şampiyonasına dikti
Yükleniyor lütfen bekleyiniz