Kategoriler
Futbol
Detay
Basketbol
Voleybol
Motor Sporları
Tenis
Diğer Sporlar
EURO-2024
2026 Dünya Kupası
2024 Paris Olimpiyat Oyunları
Video Galeri
Diğer Sporlar

Gündüz temizlik, akşam antrenman!

01 Mart 2015 Pazar 12:25

Aydın, gündüz temizlik şirketinde çalışıyor, akşam da müsabakalara hazırlanıyor.

 Muay thai ve kick boks branşlarında Avrupa ve dünya şampiyonalarında dereceler elde eden 25 yaşındaki milli sporcu Eren Ali Aydın, gündüz temizlik şirketinde çalışıyor, akşam da antrenman yaparak spor kariyerini sürdürüyor.

Evli ve 1 çocuk babası Aydın,  yaptığı açıklamada, profesyonel sporun yanında ailesinin geçimini sağlamak için çalışmak zorunda olduğunu söyledi. Babasının yönlendirmesiyle spora başladığını anlatan Aydın, "Yıldızlarda başladım, ardından gençler ve sonra büyüklere geçtim. Severek yaptığım için başarılar geldi. Türkiye ve yurtdışında çok derece elde ettim. İnşallah bundan sonra da aynı başarıların devam etmesi için yoğun şekilde çalışacağım" diye konuştu.

- Madalyalarını hediye ediyor

Ulusal ve uluslararası müsabakalarda kazandığı yaklaşık 50 altın, gümüş ve bronz madalyası olduğunu, son 5 yıldır milli takımlara sürekli çağrıldığını belirten Aydın, "Madalyalarımı oturup saymadım artık bundan sonraki madalyaları yakınlarıma ve arkadaşlarıma hediye ediyorum. Kick boks da Avrupa ikinciliğim var, 3 Türkiye şampiyonluğum var. Muay thai sporunda ise 4 Türkiye şampiyonluğu, bir dünya ikinciliğim var, gençlerde de Avrupa şampiyonluğum var" dedi.

Aydın, ailesinin geçimini sağlamak için özel bir şirkette temizlik görevlisi olarak çalıştığını, bunun spor hayatını olumsuz etkilediğini belirtti. İşten sonra akşamları 4 saat antrenman yaparak, formda kalmaya çalıştığını dile getiren Aydın, "Özel bir temizlik şirketinde 5 yıldır temizlik elemanı olarak çalışıyorum. Geç saate kadar işte çalışıyorum, oradan koştur koştur stresle antrenman yapmaya gidiyorum. Haftada 6 gün işte çalışıyorum, akşam evime gidiyorum, dinlenemiyorum" şeklinde konuştu.

İş arkadaşlarının çalışmasına şaşırdığını belirten Aydın, "Arkadaşlarım 'sen ne yapıyorsun, o kadar derece yaptın, burada ne yapıyorsun' diyor. Ben de 'ekmek parası' diyorum. Evli olduğum için geçimimi oradan sağlamak zorundayım" ifadelerini kullandı.

Aydın, Tayland'da bu yıl yapılacak Muay Thai Dünya Şampiyonasına hazırlandığını söyledi.

- Avrupa ve dünya şampiyonu olabilecek potansiyel var

Antrenör Halil Demir ise Aydın'ın çok başarılı ve çalışkan bir sporcu olduğunu belirtti.

Aydın'ın başarılarıyla gurur duyduklarını dile getiren Demir, "Sevilen bir arkadaşımız. Kayseri'de şu ana kadar hiç yenilmedi. Bölge şampiyonlarında devamlı birinci olur. Türkiye'de her zaman ilk iki içerisinde yer alır ya şampiyondur. Muay thai ve kick boks gibi çok zor branşlarda dünya ve Avrupa dereceleri yapmasından dolayı çok başarılı bir sporcu" dedi.

Eren Ali Aydın'ın Avrupa ve dünya şampiyonlukları elde edebilecek potansiyeli olduğuna dikkati çeken Demir, "Ali'nin sıkıntısı diğer arkadaşları beden eğitiminde okuyor, bursunu alıyor. Ali temizlik işlerinde çalışıyor, zor ve ağır bir işi var. Evli, çocuğu var, ailesinin geçimini sağlamak zorunda. Ali için yetkililerden uygun şartların oluşturulmasını istiyoruz. Şartlar sağlanırsa Ali daha başarılı bir sporcu olur çünkü bu koşullarda bu başarıya ulaşan biri daha uygun koşullarda çok daha iyisini yapabilir" diye konuştu.

Etiketler: Eren Ali Aydın