Diğer Sporlar

''Hedef 1 milyon lisanslı sporcu''

05 Kasım 2015 Perşembe 12:39 - Son Güncelleme 05 Kasım 2015 Perşembe 11:49

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin açıklamalarda bulundu.

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, tekvandoda son yıllarda elde edilen başarıların bu spora ilgiyi artırdığını ve lisanslı sporcu sayısının 332 bine ulaştığını bildirdi.

Şahin, yaptığı açıklamada, 1981'de kurulan Türkiye Tekvando Federasyonunun, göreve geldiği 2004'te yaklaşık 93 bin lisanslı sporcuya sahip olduğunu belirtti.

Federasyonda 2004 yılında başlayan hızlı büyümenin, son yıllardaki projelerle devam ettiğini vurgulayan Şahin, tekvandonun hem gençler hem de yetişkinlerden büyük rağbet gördüğünü ifade etti.

Bu gelişimden çok mutlu olduklarını dile getiren Metin Şahin, şöyle konuştu:

"Lisanslı sporcu sayısının artışının en önemli sebebi, tekvandoda uluslararası alanda alınan başarıların halka yansıması ve vatandaşların da çocuklarını tekvandoya göndermesiyle oldu. Tekvando sevilen bir spor, özellikle son olimpiyatlarda çok büyük başarı elde ettik. Bu başarılar sonucunda 81 ilde sporcu sayısında artış oldu. 2004 yılında lisanslı sporcumuz 93 bin civarındaydı. Şimdi bu sayı 332 bine ulaştı. Ortada mükemmel bir artış var. Neticede çalışıyoruz. Federasyon olarak hem sporcularla hem de kulüplerle çok iyi bir çalışma içerisindeyiz."

Hedef 1 milyon lisanslı sporcu

Sporcu sayısında kısa vadede 500 bini hedeflediklerini, uzun vadede ise 1 milyon lisanlı sporcuya ulaşmayı amaçladıklarını anlatan Şahin, "Lisanslı sporcu bakımında mücadele sporlarında futboldan sonra tekvando geliyor. Federasyon olarak ülkenin genelinde büyük projeler yaptık. Bunların sonucunda tekvandoya ilgi arttı. Hala da bu projeler devam ediyor. Bu projeleri daha da fazlalaştırma eğilimindeyiz" diye konuştu.

Metin Şahin, 2004'te 370 olan antrenör sayısının, yaklaşık 3 bin olduğunu belirterek, "Bütün bunlar birleştiğinde sporcu sayısına etki ediyor. Ayrıca disiplin sporu, çocuğun iyi bir vatandaş olmasını, derslerinde başarılı olmasını sağlıyor. Son yıllardaki artışa baktığımız zaman hedeflerimize ulaşacağımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Tekvandoda milli heyecan!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz