Diğer Sporlar

İntikamdan vazgeçti, başarıya koştu

02 Eylül 2014 Salı 12:12 - Son Güncelleme 02 Eylül 2014 Salı 12:18

Milli Kick Bokscu Ramazan Beyazkaya'nın ilginç bir başarı öyküsü var.

Ağabeyinin darpedilmesi sonucu intikam amacıyla küçük yaşta kick boks sporuna başlayan milli sporcu Ramazan Beyazkaya (37), daha sonra öç almaktan vazgeçerek ringe çıkıp sayısız başarıya ulaştı.

Beyazkaya, 2008 yılında Dünya Kick Boks Şampiyonluğu başarısına ulaştığı kick sporuna başlama hikayesini anlattı.

Kick boksa "bir intikam uğruna" başladığını kaydeden Beyazkaya, daha sonra bu intikamından vazgeçerek maçlara çıktığını söyledi.

Geride kalan yıllar içerisinde 1996 yılında wushuda Türkiye şampiyonluğu, 2000 yılında Kick Boks Türkiye Şampiyonluğu ve 2008 yılında Dünya Kick Boks Şampiyonluğu başarılarına ulaştığını belirten Beyazkaya, şöyle konuştu:

"Bir gün eve geldiğimde ağabeyimin sokak çocukları tarafından kötü şekilde darpedildiğini gördüm. O günden sonra bir insanın hayatını devam ettirdiği sürece güçlü olması gerektiğini anladım. Hemen ağabeyimin intikamını almak için bu sporu yapmaya karar verdim. Hatta ağabeyimin intikamını almak için yemin de etmiştim. Bu kişileri bulup ağabeyimin intikamını alacaktım. Bir süre bu sporu yaparak iyi bir noktaya geldim." Aradan geçen yılların ardından ağabeyini darpedenleri bulduğuna değinen Beyazkaya, "Bu karşılaşmamızda kavga etmeyip intikamdan vazgeçtim. 'Ben onların yüzünden günlerimi hapislerde geçiremem' dedim. Bu sporun sokaklarda değil sadece ringlerde yapılması gerektiğini anladım. Antrenörlerimin tavsiyeleriyle bu sporu ringlerde yapmaya devam ettim ve dereceler geldi. Yıllar geçtikçe başarı üzerine başarıyı yakaladım. Milli takıma kadar yükseldim. Bu gurur da bana yetti. Bugün hem aktif spor hayatımı sürdürüyorum hem de milli takımda antrenörlük yapıyorum" ifadelerini kullandı.

- Gençlere tavsiye

Beyazkaya, gençlere seslenerek, "Özellikle sokaktaki gençlerimize tavsiyem şudur, bırak sokaklarda vurmayı kırmayı. Gelin kick boksa başlayın. Bizler sizlere en iyi şekilde yardımcı olalım. Sizleri en iyi şekilde yetiştirelim. Daha sonra ringlerde maçlara çıkın, milli takım forması altında başarılara koşun. Türk bayrağını dalgalandırmak onların elinde. Gençler lütfen gücünüzü sokakta değil ringlerde gösterin. Enerjinizi bu tür yerlerde atın. Hem siz kazanın hem de ülke kazansın" dedi.
 

Sıradaki Haber
Karatecilerden 6 madalya
Yükleniyor lütfen bekleyiniz