Diğer Sporlar

Judo Milli Takımı'nın kampı başladı

27 Mart 2016 Pazar 14:18 - Son Güncelleme 27 Mart 2016 Pazar 11:19

Judo Grand Prix'de mücadele edecek Türk Milli Takımı, Samsun'da kampa girdi

Samsun'da düzenlenecek Judo Grand Prix'de mücadele edecek Türkiye Judo Milli Takımı, kentte kampa girdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Tekkeköy Yaşar Doğu Spor Salonu'nda 1-3 Nisan tarihlerinde düzenlenecek Judo Grand Prix'nin, 2016 Rio Olimpiyatları öncesi puan açısından büyük önem taşıdığı vurgulandı.

Açıklamada, Samsun’da 4'üncüsü düzenlenecek Judo Grand Prix'de 73 ülkeden 186'sı kadın, toplam 472 sporcunun mücadele edeceği, turnuvaya Türkiye Judo Milli Takımı'ndan 28'i kadın, 54 sporcunun katılacağı belirtildi.

Kota puanlarını yükseltebilmek için ev sahibi avantajlarını iyi kullanmak istediklerini belirten Judo Milli Takımı Antrenörü Hülya Şentürk Gebeş, "2016 Rio Olimpiyatları için 6 sıklette, 9 sporcu ile kota almış durumdayız. Samsun'da son çalışmalarımızı yapıyoruz. Olimpiyat yolunda büyük önem taşıyan bu turnuvada Samsun halkının desteği ile turnuvadan alnımızın akıyla ayrılmak ve hedefimize ulaşmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.?

Gebeş, 2016 Rio Olimpiyatları yolunda büyük önem taşıyan müsabakalara yüksek tempodaki antrenmanlarla hazırlandıklarını belirtti.

Kampa giren milli takımda olimpiyat kotası alan, 48 kiloda Ebru Şahin, Dilara Lokmanhekim, 63 kiloda Büşra Katipoğlu ve 78 kiloda Belkıs Zehra Kaya ile Kayra Almira Sayit, erkeklerde ise 60 kiloda Bekir Özlü, Ahmet Şahin Kaba, 66 kiloda Sinan Sandal, 73 kiloda da Hasan Vanlıoğlu yer alıyor.

Sıradaki Haber
Sinan Sandal'dan bronz madalya
Yükleniyor lütfen bekleyiniz